::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, March 16, 2010

::: Jangan x pernah RASA :::

Salam bersiaran gik....


sepanjang ku suka terkayo2 ke sana sini...x pernah lah ku ngilang ticket parking koh eh...mlm tadik lemah nyawa ku..kali mungkin salah ku dirik juak...x betul2 ngkah..tapi benda dah nak ilang..ilang juaklah...nak gi makan mcD ngn kawan ku..puas pusing2 carik parking..last2 parking jaklah kat basement Tun jugah tek.....sebelum ya nang ku dah rasa sixth sense n aura2 yang aku x maok parking kat bawah ya..tp xda pat parking sia jaklah...then sekembalinya dari mkn tek...ya ku meraba2 lam beg ku...aih aih ne tuju ticket parking ya...adoh. doh ..nang berlari2 anak lah aku sekitar basement tun jugah ya..encarik ticket takut berayan ka apa...x temu juak..puas dah kukuarkan barang2 dalam beg ku pun x temu juak..adeh adeh....last2 balit jaklah...sambil doa lam ati x payah lah bayar mun pakcik teket ya bait ati....


dah ya tek harapan tinggal harapan terpaksa juaklah ku bayar...huhu RM20 kenak bayar....lamak juak pakcik teket ya menulis dak no flat keta ku n lesen drebing ku...huhu..last2 nya berik resit lepas ku bayar..kacak gik ya resit mun ilang teket parking..x kalak juak ku diat....


ermm so kengkawan jaga bet2 parking ticket..jangn samape kehilangn mun x kenak cas bergala2...mun x ilang duit ya pat k isik minyak apa....huh....


tapi ku tetap berbangga....ku rasa2lah...dalm sehari kebarangkalian urg ilang parking ticket adalah kosong..
tpi ari marek aku "bertuah" sebab aku rasa aku the only one kat kuching tok yg terhilang parking ticket...jangn x merasa bah...heheh...:)



2 comments:

Kal Jis said...

mun sik ilang bila gik kita nak merasa bah hehehe.. sabar jaklah.. nang kadang2 kita sik sangkak giney2 pun kita berhati2 tahap maksimum skalipun, tp mun nya mok ilang, ilang juak.. hehehe.. :P

RaMa-RaMa Fareeza said...

mena ya..kun fa ya kun bah...hehe..jangn x merasa...