::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Monday, January 31, 2011

::: Touching :::

 

Salam bersiaran...
tangga ktk org video tok lok...
touching eh....
even fiance nya lumpuh...
nya maseh di sisinya...
adoh...lalulah nak jujuh aik mata ku tok....nang dak dapat nangga video cerita kedak tok...
ya ku madahhh....tapi very touching.....



::: No Title :::

Salam bersiaran semua...
tika tok aku sedang menunggu masa untuk pulang...
godek2 calendar...sik sabar maok cuti...

sebelum balit, wanna share words of wisdom for today...
"Give thanks when all go well. 
Persevere when things go wrong"

oklah tata n take k.

Saturday, January 29, 2011

::: Fine TV :::




What about a whole new TV show viewing experience? Switch to FineTV where all you need is an internet connection to catch all your favourite shows! No drilling and no satellite dish! Switch to FineTV today!

http://www.churpchurp.com/SFariza/share/checkout-finetv

::: Mad Deal :::

MAD deal of the day: RM19.90 instead of RM40 for any world's favourite + (non alco) free flow drinks at FRIENDSCINO CAFE, Damansara Perdana. With live bands, over Western, Mexican, fusion & local delights, be sure to bring a bunch of company along! Enjoy this MAD deal today!

 

::: Hot Ticket :::

Usher in your Chinese New Year with Hot Tickets and enjoy Double Prosperity! On top of talktime minutes and SMS, you'll also enjoy free credit bonus with every Hot Ticket purchased! Get double the value with Chinese New Year Hot Tickets exclusive from Hotlink! Enjoy more talktime and SMS to reach out more to your family and friends in this festive season! 
 
 

::: Churp Churp :::

Ready to burst out all the latest awesome news to your friends? Get rewarded by doing so! Bring your friends to sign up today and get rewarded RM 1.00 per friend invited. The more, the merrier! 



::: Manisnya si tanjung lagik :::

Salam bersiaran semua....
happee friday...
tika tok aku sedang update claim sambil pening2 lalat sikit sambil menahan ngantok....
maseh kepak sehhh...
belum habis lagik kepaknya....

last wednesday...
aku and cik nurul...terbang ke T. Manis....
excited bangat sebb sik pernah sampe...nang x kalak....

setibanya kmk org di epot T. Manis....
kmk org dijemput oleh client kmk orang.....
cdak sangat bait....and aku sangat2 surprise sebab jarang aku jumpa client yang sebait cdak...transportation, breakfast and lunch kmk org disediakan....
siap suruh mek orang tinggal denganya since that aku n nurul perempuan.....
tapi kmk duak menolak sebb penginapan hotel dah di booked...
alhamdulillah...b4 pukul 12....kerja mek org dah selesai...

yessss masa untuk berfoya2.....
client pun hantar kmk orang ke hotel satu2nya (the one and only) di T. Manis
iaitu Hotel Metro Manis...

sesampai  jak di hotel....
makcik kat kaunter ya fire aku sebb x notify nya lagik sekali maok datang.....
huhu tapi kamek orang dah tempah awal and dah kompom time ya...
tapi xpalah abaikan jaklah....
so kmk org xda bilit....
kenak tunggu org check out iaitu di waktu petangnya....
then jalan2 sambil bergamba-gambi di sekitarnya......heheh
depan hotel ada kedai urut....
depan bangunannya ada...
bangunan kuning @ka jeti tempat express boat....ada tempat makan and ada orang jual perabot juak sikit2......


Cik Nurul @ka Paris Hilton Tanjung Manis....Just kidding Nurul...heheh

Feeling2 Duta Alam Sekitar..*Stop verangan please...*
 masa berfoya2 sekitar sia......
tiba2 sebuah express boat yang baruk datang dari sarikei tiba...

sarikei...sarikei....sarikei....
laung orang tua ya....
lalu proses interview pun bermula....
so drpd pakcik ya....
nya madah..perjalanan ke sarikei melalui express boat tok ialah 1 jam...
then...tambang pulak RM10....
Then nya madah setiap jam memang ada boat express akan ulang alik dari sarikei ke T. manis....
lalulah aku n Nurul kejeron nak pegi.....


tauk x....aku tengah period pain time ya..hadoyaiiiii...kotan ati nak berjalan ku redah and tahan jak hehee.....


Ahernya...kami menjejak kan kaki juak ke Sarikei....
mek duak asa mcm masuk lam Amazing Race jak...hehhe...
pusin sana pusin sini di bawah sinar matahari terik....panasss bangat... 

Ikan Lumek salei

Last2 kmk duak berjaya merembat Sesar unjur & Ikan Lumek Salei....
and sik lupak juak ubat gigi colgate yg diborong oleh saya dan cik nurul sebanyak sekotak di Pasar Borong Sarikei....
*kmk duak lupak mbak ubat gigi*





Then pukul 3.30 mcm ya...
kmk duak Nurul pun berangkat balit ke T. Manis...

Sesampai jak d T. Manis, kmk duak pun kelaparan...
*Lapar seyh*
Rupa2nya kedey mkan di T. Manis tutup awal...kol 6 lebih dah tutup...berkacoh jak mek orang mengejar masa untuk makan.....


Then malam....xda papa kmk org just rest jak coz esok nak fly balit....


Kesokan paginya, dengan bantuan kakak hotel metro manis, nya telah mendapatkan perkhidmatan van untuk hantar aku n Nurul ke epot....
Bang Wan namanya...


Risik punya risik...
Jiran Cik Vivi @ka BSI rupa2nya......
hehehe....


Oklah mesti boring kan dengar cerita ku...heheh...
gudnite...sesi menghitung biri-biri pun bermula..


*psstt...aku menyambung entry tok yang ku coret this morning...*

Friday, January 28, 2011

::: Laziness :::

Salam bersiaran semua...
huhu saya sangat malas tapi maseh ada semangat untuk bekerja....
oklah tata take k. Worldpeace.
Ya jak... 


Tuesday, January 25, 2011

::: Tanya Sama Hati :::


Salam bersiaran semua....
Tika tok aku tenh molah keja + dengar radio + senyum singit....
tadik dengar lagu lam radio tiba2 lagu Yuna keluar....
nya ngembak lagu P. Ramlee, lagu "Tanya Sama Hati" dengan arrangement music yang lebih moden......
waisehhh keren bangattt sihh....
aku pun terus google lirik lagu Tanya Sama Hati tek...
waiseh lalulah lagu tok mengingat kan aku zaman mensia marek bok start2 bercan ma li can...
waisehhhh jiwang karattt sudah....

bacalah lirik lagunya debah tok...

Lirik Lagu Tanya Sama Hati - P.Ramlee

Tanya pada pokok apa sebab goyang,
Nanti jawab pokok angin yang goncang,
Tanya sama langit apa sebab hujan,
Nanti jawab langit tanyalah awan.

Awan nanti kata aku kandung air,
Sampai tempat sejuk aku pun cair,
Tengok dalam air nampak bayang-bayang,
Campak satu batu bayang pun hilang.

Tanya sama hati apa rasa sayang,
Adakah tandanya nampak dipandang,
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya,
Punya tanda-tanda hubungan mesra.

Tanya sama hati pernahkah merindu,
Tiba masa lena apa mimpimu,
Masa berjauhan apa nan dikenang,
Bila difahamkan itulah sayang.

Jikalau tidak kerana sayang,
Kuntuman kasih tak mungkin kembang,
Andainya jemu mengganti rindu,
Jambangan mesra tentulah layu.

Tanya sama hati pernahkah merindu,
Tiba masa lena apa mimpimu,
Masa berjauhan apa nan dikenang,
Bila difahamkan itulah sayang.

Penyanyi: P. Ramlee
Filem: Anakku Sazali




::: Have you been living a healthy lifestyle? :::

 
Take the Wellness Profiler to find out if you’re an Advocate, an Investor, a Manager or a Hopeful and gain valuable insights to your approach on nutrition and health. Here’s to the start of a new year, and to a healthier you!

Remember to take the test first and then let your friends know about it!

Thank you Nestle! 
 
 

::: It's the Xpax Everyone Grand Sale! :::


The EVERYONE SALE is here and it’s gonna be the BIGGEST SALE of the year! We’ve got awesome offers for EVERYONE! Xpax is launching this sale at a perfect time to start off the brand new year!

It’s the best time for people to go out shopping for new phones and gadgets, at AWESOME DISCOUNTS! You shoppers out there won’t wanna miss out on this!

Share this mind-blowing deal now!

 

::: It's the Celcom Grrrrreaat Sale! :::


Thinking of rewarding yourself with something awesome to start off your 2011? Well, you deserve it!

How about having a flashy cool gadget in hand to show off like Samsung Galaxy tab or a LG Optimus 7? Yes you're right, Celcom is giving you this opportunity by having a GREAT SALE starting NOW!

So share this to your friends and better get your hands on before this sale is over and done, you gotta be quick, you gotta be wise! 
 
 

Monday, January 24, 2011

::: No Ordinary Power :::

Salam bersiaran semua....
Tika tok aku sedang DREAMING...
DREAMING is F.O.C...
ya betul...BERANGAN ITU PERCUMA....

hehe aku sedang berangan jika aku punya satu kuasa luar biasa yang best iaitu...
SUPER MIND READER


chewah uhuk uhuk 
(*mesti tak org yg baca entry tok asa nak batok n muntah..hehhe)

EVERY STORY HAS A BEGINNING

yes angan2 aku tok bermula lepas syiokkkk glak ngekot tv series cerita...
NO ORDINARY FAMILY 
yang main kat TV3.


Then aku terpikatlah dengan super power yang dimiliki oleh Daphne Powell dalam cerita tok iaitu SUPER MIND READER...


Nya boleh baca apa yang ada dalam fikiran orang...
then bila nya tersentuh dengan seseorang nya dapat nangga perkara2 yang berlaku ke atas seseorang ya...
wah kerennnnn bangatttt sihhhh...

Tapi mungkin kah benar ada orang di dalam dunia tok dapat membaca fikiran orang lain????
ataupun dengan erti kata lainnya mempunyai
daya EXTRASENSORY PERCEPTION (E.S.P)...

mun aku ada elemen mcm ya...waisehhhh
syiokkk bangat deh....dapatlah aku tauk apa yang ada dalam pemikiran orang and aku akan bertindak sebelum orang komen and aku boleh membantu orang yang susah...
aku pat tauk juak mun urang ya anok aku hahhaha (jahat).....

okeyh2...sesi berangan sudah TAMAT...
sesi menghitung kambing BIRI-BIRI lagik....
sebelum terlelapnya pancaindera sepasang mata tok.....
Gudnite semua....

take care...



::: RM 15 pizza/pasta and Ice Lemon Tea promo at Allegro! MAD deal! :::

New MAD deal of the day!

Check out the MAD deal of RM15 instead of RM36 for any pizza or pasta and Ice Lemon Tea at Allegro, Subang Jaya!

Grab it now and share it to your friends! 

::: Jipaban's CNY and V-day promo :::


Want to shop for new clothes for Chinese New Year but hate the shopping crowd and constant rush? No worries! You can now shop till you drop at Jipaban.com with the awesome Chinese New Year and V’day promo.

Share these exciting CNY and Valentine’s day promotions at Jipaban with your friends! Maybe they will give you a bigger ang pow to shop even more ;P

::: Bila saya gugup :::

Salam bersiaran semua....
Tika tok aku sedang membaca dan membaca dan membaca lagi...
dan aku sangat gugup....
Yup aku sangat gugup.....
Bila gugup aku akan tend to go to "tempat kejadian" iaitu toilet....
Source: Mr. Google

aku akan kerap berdoa di dlm hati...
Source: Mr. Google
 Aku gugup kerna....
kejap lagik aku and my boss akan attend meeting with client from Japan...
OMG aku salu gugup with meeting...
especially mun nok internasionala...aduhai gugup coz semestinya aku lah jadi spokeperson...
walopun tok bukanlah 1st time tapi...
Gugup and dirikku xpat dipisahkan...
walopun aku gugup aku sik saba nak attend meeting tok supaya cepat beraher....
Doakan aku....

Saturday, January 22, 2011

::: Pencinta Alam Sekitar Ke??? :::

Salam bersiaran semua...
tika tok aku tengah bersiaran di rumah...
hehe belum bersiram gik...hehhehe
abaikan perkara tersebut keyh..hehhe

ari marek,
sebaik jak pulang dr kerja....
mak ku pas kan aku satu surat....

Urusan Seri Paduka Baginda
cheng...cheng....
nabez n xcited lah aku tek...
dalam fikiran ku cuma fikir...
mudahan panggilan interview lagik....

godek punya godek...
bukan surat panggilan interview...
tetapi...

Surat penyerahan kad alam sekitar
rupa-rupanya...
kuciwa dalam sik kuciwa...
setelah beberapa bulan aku apply benda tok...baruk sekrang aku nerimak kad tok..

so sekrang secara rasminya aku menjadi ahli kelab/program
Rakan Alam Sekitar Malaysia

chewah...bangga seyh....

maok tauk lebih lanjut tentang Rakan Alam Sekitar Malaysia...
bolehlah berkunjung di laman web di bawah...


Selain ya,
Rakan Alam Sekitar Malaysia pun ada 'Muka-Buku' juak...link nya boleh di klik di bawah...


So kengkawan sekalian...jum kita sama2 join Rakan Alam Sekitar...
Sila klik di bawah untuk Borang keahlian nya secara online



Nelah tauk lepas tok kita boleh sama2 berganding bahu berganding tangan seiring dan sejalan serta senada dan seirama....sama2 menjaga kebersihan dan memelihara keharmonian alam sekitar dengan mengamalkan budaya
environmentally friendly practise untuk kepentingan bersama....
chewah lalu feeling2x jadi duta alam sekitar kedak maya karin eh...

(Lalu megin n berharap, mudahan aku pat kerja kat Jabatan alam sekitar sarawak kelak...hehehe..berangan lagik...)

Ingat x entry aku berkenaan botol plastik?

Sekarang tok aku sedang start balit mengumpul botol2 plastik and tin2 aluminium...
lak udah penuh aku jual hehehe...

Botol plastik..baruk seplastik...
tin aluminium...baruk sikit...
Oklah tata and take k semua...
Save the environment and worldpeace....
Majulah sukan untuk negara...
and jangn bunuh rama2...(melelat pulak)...

Bye....


::: MilkADeal (MAD) :::

Heard of MilkADeal (MAD)? MilkADeal.com features all sorts of irresistible deals. From tummy filling outlets, retail therapy outlets and also destressing outlets, like today's deal! There are no ultra fine prints on our deals, what you see is what you get! Check out the MAD deal of the day: RM30 instead of RM70 for CUT+WASH+BLOW DRY by a Senior Stylist at Ivan & Max Hair Studio, Damansara Perdana. Only for 48 hours! Get the MAD deal today!

:::Digi Happy:::


Adakah anda berada di Kota Bharu atau ada rakan-rakan di Kota Bharu? Kami ada berita gembira untuk anda! Kini Happy Prepaid bukan sahaja untuk telefon bimbit, tetapi kini terdapat prabayar untuk internet. Layari internet dirumah, dipejabat ataupun dimana sahaja anda berada dengan harga rendah dari RM 1.70/sehari tanpa komitmen! Jika anda berada di Kota Bharu, kongsilah berita gembira ini dengan rakan rakan dan keluarga anda! Tetapi jika anda tidak berada di Kota Bharu, anda masih boleh menyebarkan berita ini kerana mungkin mereka yang anda kenali berada disekitar Kota Bharu. Happy internet prabayar, pilihan terbaik internet untuk anda!


http://www.churpchurp.com/SFariza/share/digi-happyprepaidinternet

Friday, January 21, 2011

::: maok itu maok ini :::

Salam bersiaran semua...
 tika tok aku tengh menunggu masa maok lunch...
maok gi Spring lepas tok....
mun ari jemat gi spring memang rasa Raya...
sana sini orang berbaju kurung...kacak2 semuanya...
tpi aku pun pakaian mcm minah kilang yang sempoi jak hehehe...
okeyh2...
maok aim sesuatu di sia iaitu:

Cokolet kit kat
Yogurt
Beef burger di sugar bun...
tapi duit ku cuma tinggal RM12...
harap2 cukup...
BIla Payday owh?

Thursday, January 20, 2011

::: Cokolet :::

Salam bersiaran semua...
Tika tok aku tengh membaca & sedang memikirkan cokolet lagik....
ari marek aku sik sempat beli cokolet lepas balit kerja...
kepak glak...
then sambung ritok lagik....

am craving for cadbury chocolate boost....
nyammmmmmannnnnnn sekali...
tapi nya susah dicarik juak....
dolok kat Ta Kiong Spring da jual...
pasya xda gik....
then kinek tok aku notice dekat upwell Kubah ria ada jual...

cokolet boost idaman kalbu
below serba sedikit detail tentang cokolet tok....

Boasting a smooth textured chocolate flavoured centre with crunchy biscuit pieces surrounded in flowing caramel, all covered in Cadbury’s world famous Cadbury Dairy Milk® milk chocolate, Boost bar is a delicious tasting chocolate bar. 
 
aduh yummy yummy..
sik saba maok beli petang tok...
okalh tata n take k..sambung berkerut muka polah kereja...
 

Wednesday, January 19, 2011

::: Manisnya Si Tanjung :::

Salam bersiaran semua....
Tika tok aku sedang molah kerja + sedang berangan makan cokolet...
yess aku terasa maok makan cokolet....

owh next week aku n cik nurul
akn fly ke tanjung manis....pes time lah kmk org pegi sia koh...
so kengkawan blogger yang disayangi sekalian...
mun ktk org pernah pergi tanjung manis..
silalh berkongsi pengalaman..
tempat2 makan yang best...
no. talipaun teksi ka... 
or apa2 jak...

pliz boh cita nok ngutik2 k hehhe...
thank you in advance....

Source: Mr. Google

Tuesday, January 18, 2011

::: Bila aku resah :::

Salam bersiaran semua...
Tika tok aku tengah membaca sambil2 ya surf internet and sedang mengarang email untuk dihantar pada client....tp sempat juak hapdate blog....
kengkawan....bila hormon kurang seimbang ditambah dengan kerja2 yang menyesakkan dadaku, aku akan gugup....and keyakinan yang kurang akan menerpa....and aku akan resah....

"bila resah ingat saat indah...bila rindu...ku nyanyikan lagu...."
aih melelat...lagu anuar zain indah kuar....

yesss aku resah....resah and diriku xpat dipisahkan....tapi aku kompius juak apa nok diresah aku...tpi aku tauk aku resah when it comes about work....
sigh sigh......

then  tiap kali aku resah aku akan teringat dengan seorang pakcik yang berkerja di pasaraya E (*nama pasaraya (bukan E-mart) tidak dinyatakan di sini untuk tujuan keselamatan...chewah lak berebut2 org carik pakcik tok....hehehe) 

Pada suatu hari di pagi Sabtu.....
aku berkunjung ke Pasaraya E...
sebelum memasuki entrance nya ku terpandang seorang pakcik dalam linkungan umur 40-45 tahun....nya bekerja depan entrance pasaraya ya and nya ensure para pembeli x ngembak helmet, payung and plastik2 besar luar ke dalam pasaraya ya....

time ya aku hanya berlegar2 depan entrance ya sambil nunggu emak ku berbeli barang di dalamnya...
then aku notice pakcik ya sedang merenung kasutnya....
akupun merenung sekali pada kasutnya....
kasiannya aku.....tapak kasutnya dah hampir nak terbukak dari badan kasutnya....
kasian jak aku mampu rasa dalam hati ku sambil berdoa semoga nya dimurahkan rezeki.....

Then, pada hari yang sama dalam pukul 7:45 malam mcm ya...aku berkunjung lagik ke pasaraya ya untuk beli something (rumah ku dekat jak dgn pasaraya tok)....
then aku nangga pakcik ya still bekerja juak......
secara kebetulan..tika aku nangganya....nya sedang merenung jam di tangannya....
secara kebetulan....aku terdengar...nya nanyak dgn salah seorg cashier di pasaraya ya pukul berapa time ya.....n nya madah jam nya rosak...
rasa kesian terus jak menyelami dirikku terhadap pakcik ya...walopun ada situasi lain lagik yang lebih perit dari tok.....

situasi ya buat aku berfikir and membandingkan diriku dengannya.....aku selalu jak rasa bingung dengan pekerjaan ku tapi ada org lebih susah lagik kerjanya dari ku....
then, ada orang terpaksa bekerja during weekend dari pagi hingga ke malam demi mencarik note-note wang kertas bagi menyara kehidupan....
aku dapat rasakan pakcik tersebut ingin pulang cepat2 ke rumah untuk bersama dengan familinya.....
and aku dapat juak rasakan yang nya ingin memiliki kasut n jam tangan baru tapi ada benda lain yang membutukan perhatiannya terlebih dahulu....

Demikianlah story ku tek.... kita patut bersyukur dgn apa yg ada.....
bila resah...usaha + doa + tawakal....
mun dapat jangnlah over resah cause life is too short to be wasted in resah mode....

Oklah tata and take k semua....

-Pray for the BEST-

::: Godek2x :::

Salam bersiaran semua...
Tika tok aku tengh membaca + berfikir (tapi sik tauk apa yang aku tengah fikirkan, Macam2) + mebuka email lamak2 (godek2)

Godek punya godek...
email yang menjadi pilihan untuk aku blogkan hari tok ialah.....
cheng cheng....
sila rujuk gambar dibawah 


Sila klik untuk tumbesaran...
Source: Email
oklah tata and take k semua...

Monday, January 17, 2011

::: Milo oh Milo :::

Don't you just love the thought of starting your day with the aroma of Milo Fuze? Not only Milo Fuze has taste that makes you crave for more, it also re-energizes your day! What's better than a more jam-packed with great Milo Fuze taste you know and love? Now we bring you a game that lets you Jam-Pack a bunch of fun-loving characters and Jam-Pack your winnings! Here are some prizes that you could stand a chance of winning: 4 x Macbook Air 4 x iPhone 4 16GB 4 x iPad 16GB WiFi + 3G 5 x Sony PS3 320GB 3 x iPod Touch 32GB 5 x iPod Shuffle 2GB Quick! Start playing the Milo Fuze jam-pack game and share it to your friends! It’s addictive! Contest ends on March 9, 2011! 
Kindly click below:
 Thank you

::: Khurafat :::

Salam bersiaran semua....
tika tok aku sedang berasa amat boring walhal banyak kerja yang aku patut setelkan....
Ari marek aku and adik2 ku decide maok nangga cita Khurafat...
after nangga MELODI mcm best jak cita ...dengan penonton berteriak2 lalu terpengaruh juak....

then kmk org pun nangga @3:30 pm @Riverside
wallau panggung penuh...
hehe satu perkembangan yang sihat untuk dunia perfileman tempatan....
chewah...
dah dapat tempat duduk segala...akupun terus mengeluarkan beg duit ku pake kaver mata...
hehe belum papa gik aku dah mula2 seram...hehe

komen ku untuk cerita tok:
Cerita tok best..penghujung ceritanya kita akan nangga pengakhiran yang sik dijangka...iaitu sapa yang memulakan tok yang menyebabkan munculnya ganguan makhluk halus...then cerita tok baguz make melatih vokal sebab bnyak babak yang nyuruh terkejut and kecut perut n teriak2 and last sekali tetak2...
tapi teknik penggambaran(video)nya mcm dah dapat duga timing bila hantu ya muncul...hehhe...
aku sik sempat nangga muka hantu ya sebb dah tauk bila nya muncul...then cepat2x aku kaver mata...
tapi maok juak terjerit2.....
nasib panggung wayang ya gelap mun x malu aku...
mcm aku pulak lebih2 menjerit...
hehe
oklah tata and take k...

::: Trap in Lift :::

What to do when you are trapped in a lift ???


We never know when and where accidents will happen to us OR people around us. Read on and hope this piece of information may help any of us when things do happen to yourself, our friends and our loved ones.

One day, while in a lift, it suddenly broke down and it was falling from level 13 at a fast speed. Fortunately, I remembered watching a TV program that taught you must quickly press all the buttons for all the levels.

Finally, the lift stopped at the 5th level.

When you are facing life and death situations, whatever decisions or actions you make decides your survival.

If you are caught in a lift breakdown, first thought in mind may be 'waiting to die'...
But after reading below, things will definitely be different the next time you are caught in a lift...

First - Quickly press all the different levels of buttons in the lift.
When the emergency electricity supply is being activated, it will stop the lift from falling further.

Second - Hold on tight to the handle (if there is any).
It is to support your position and prevent you from falling or getting hurt when you lost your balance.

Third - Lean your back and head against the wall forming a straight line.
Leaning against the wall is to use it as a support for your back/spine as protection.

Fourth - Bend your knees
Ligament is a flexible, connective tissue. Thus, the impact of fractured bones will be minimised during fall. 

Source: E-mail