::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Friday, November 19, 2010

::: Demam Kurak-kurak :::

Salam bersiaran semua....
apa khabar ktk org tek?...harap2 sehat sejahtera hendaknya...
since last week start hari rabu pagi...
aku start kenak selesema....tiba2 jak....
then diikuti sejuk yg teramat glak.....
badan teramat sakit n hilang selera mkn.......then ahernya 
aku demam....
aku pun decide ambik sick leave on that day
ari yang sama juak pada belah petangnya...aku pegilah ke klinik then doktor kotaraya yang express itu madah temperature ku sangt tinggi and nya madah aku kenak demam virus...

oh noooo....
then keesokannya harinya (khamis)...aku cuti sakit and aku nang dah x terkaber gilak2 dah nak mkn ka nak apa...hanya mampu gurin bertekong dalam selimut jak kedak kurak2...
tp bila mlm aku mcm sehat sikit..sempat main fb n berjaya beli tiket murah airasia utk next year...

then keesokan harinya aku gi kereja (jumaat) segal ada meeting jadi aku pegilah...
walopun aku maseh x sehat...aduh saba jaklah aku..then after meeting aku bena2 x tahan n aku pun balit awal n sampe umah terus leputt......


then sabtu ahad....aku maseh x berapa sehat juak ilang datang ilang datang...
then this week ari isnin n selasa aku gi keja..badan dah ok sikit tetapi....mcm sumthing missing jak dlm otak n badan ku....aku rasa semua benda ku polah sangt slow and aku sangt lampi (lambat pick up).....then ari rabu public holiday ok lah alhamdulillah xda masalah tetapi ari marek khamis...tiba2 aku pening n suddenly aku muntah...oh tidak.....
 badan ku sangt lemah n x berdaya...otak ku lemah untuk berfikir....

aku terus molah kesimpulan demam virus tok telah menyebabkan aku amnesia jak....
aku asa virus jahat telah mkn memory aku....

cun tengh diat tv time ya ada iklan vitagen....
lalulah aku segera ke kedey meli vitagen..nak ka vitagen ada bakteria baik...
aku megin bakteria tok fighting dgn virus jahat yg nyebabkan aku slow and amnesia....
then alhamdulillah ada ok sikit...
lak pastok aku maok beli kismis gik k nguat daya ingatan aku...
huhu

ok ktk org..jaga kesihatan bait2 k....
kesihatan yg baik sangt penting n x pat dibeli....
dolok aku x kesah mun sakit ka apa sbb boleh cuti tp bila knk sakit yg bukan2 aku dpt rasakan betapa bernilainya kesihatan yg baik......and susah nak dicarik ganti...

body kita tok umpama kancil 600 cc jak..mun tapuk2 x ingt dunia..., lebih 600 cc mesti kesihatan kita akan terjejas...

so juh sama2 kita jaga kesihatan kita....perjalann maseh jauh and life is too short to be waste....
oklah tat take k....

p/s: fobia ngn demam kura2 dah....

8 comments:

miss Fida said...

huhuhuhuhuhu..demam kura-kuara...bena kata ktk..bdn kita tok pun ada limit ny ajuak..jadi kita knak mengamalkan kehidupan yg sihat..mari kita berdiet mkn makanan yg sihat...say no to MCD...hua3...my favourite!!!!

RaMa-RaMa Fareeza said...

sekali sekala boleh lah nurul...huhu im craving for KEPC

AinnalinaRamdzan said...

Hehe.. pande ktk molah teori baru hoh... alu meroyan cdak vitagen dgr... haha... ktk slow n lmbt pick up ya bkn disebbkan 'amnesia' .. tp sbb ktk pun body ya mmg da lemah yalah segala akt pun jd slow.... g jmpa Dr k duhai si Rama-Rama... Hehe

RaMa-RaMa Fareeza said...

ainnalina: tq for your advice...lak mek jumpa doc..hehhe..time tok gik ok....

Faizal n Fashitah said...

Tedah kitak lok. Yalah bahya bila virus2 jahat nyerang lam badan sampei demam2 panas camya. Mudahan jak kitak cepat bait. Cam mek, salu mun demam kedak ya, mek mbak makan pizza, kfc, sugarbun, mcd. Mesti bait terus koh yerRrr hehe..

RaMa-RaMa Fareeza said...

F n F: Yarabe...nyaman juak nok di mamam ktk heheh...

Ashraav said...

we have da same prob... lekak baca tuk asa nya byk point yang menSedarkan kmk.... jgn bersedih rama2.. :)

RaMa-RaMa Fareeza said...

Asharav: which point? hehe ok2x kmk xda bersedih lagik...