::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Thursday, November 25, 2010

::: Peristiwa PaaaP :::


Salam bersiaran semua...
ape ke bende tu peristiwa paap?....
sebenarnya cerita tok udah lamak tapi baruk kinek tok baruk maok share....

ok2x...pada suatu hari di bulan Oktober yang lepas...
aku n famili ku pergilah mamam kat suatu tempat makan tok...
LG (bukan nama sebenar, untuk tujuan keselamtan) nama tempat tok...
 (*nang ada utk tujuan keselamtan  indah pokk....)
so after dapat tempat parking tek...aku pun bukak pintu kereta...

paapppp...
bunyi yang normal bila pintu kereta terkenak dgn badan kereta yang lain....
iya iya nang benar...aku bukak pintu terlalu besar sehingga menge"paapp" side mirror sebuah kereta toyota rush kaler Gold...
cun cun pemunya merangkap pemandu kereta (seorang wanita) tersebut maseh di dalam kereta berkenaan...

sebaik jak peristiwa paapppp tersebut berlaku....
wanita itu terus tersentak dari lamunan terhentinya....
then nya dengan memengkarkan matanya merenung tajam ke arah aku (sambil mulut nya menganga besar seperti singa jantan bertukar menjadi singa betina yang bila2 masa boleh mengengapkan aku)....
ngutikkkk gilak2 tapi aku xda lah takut gilak....
aku pun angkat tangan dgnnya sambil mulut ku berkata SORRY....
aku x pasti ntah nya dengar atau x koz cermin tingkap keretanya tertutup rapat seolah2 nya tengh duduk dalam container yang kedap udara....

waima aku dah berkata sorry....
mulutnya tetap tenganga seolah2 nya sedang madah dgn aku....
KENAK kau NGEPAAP SIDE MIRROR KERETA aku hah???.....

tp aku dgn penuh rasa hormat dan bersalah aku still berkata melalu mulut ku SORRY sekali lagik...tp wanita itu maseh marah juak.....

then aku terus berlalu pergi....tapi sempat juak aku ngerling ke arah side mirror ketanya....xda papa pun waima scratch ka apa2....
huhu lega aku....

tapi belum berahir juak....
selang beberapa minit pasya wanita toyota rush ya pun mengundur kereta nak beredar pergi tp lepas nya undur n nak maju ke hadapan....nya menyelowkan keretanya sambil memandang ke arah aku n family ku (*tempat makan ya kat tepi jeraya baa).....aku yakin nya maseh marah dengan peristiwa paaappp tadik....

aiyoyo.....
aku dah mintak apologize dengan nya bah....
harussskah aku berlagu lagu apologize juak ka....
aiyoyo...

Note: kenak susah glak menerimak maaf???
adakah nya PMS time ya???...
huhu....


Oklah tata take k semua...

7 comments:

Khairul Antasha said...

hehehe..berani ktk..nya jeling2 singa jak bah.. ompuan ya nang x turunkn cermin keta nya time ktk merik aksi mntak maaf yakah?(nang melekat rah tmpt duduk lah kali..erkkkk..)

RaMa-RaMa Fareeza said...

Khairul antasha: aok x turunkan langsung...kmk maok jak nak kakar terus dengnnya bukan di sebalik cermintingkap tp nya x nurun penjan...just jelin tajam n ngangak2 nangga kmk......sikkan lah sakit punggung nak hehehe....

Faizal n Fashitah said...

Mek asa nak... wanita ya mesti blogger juak. Brani kitak.. mesti nya tengah baca entri kitak tok huhu..

RaMa-RaMa Fareeza said...

oh no...hehhe haaa mesti ktk ada maca blogger nulis kisah disebaliknyakan...hehheh...mungkin juaklah nya blogger...who ever she is...I m sorry..

Kembhoja said...

i like... kamek ingat kamek sorang jak mengular eh.. hehehe....

ada juak amazing race freak eh, kamek ingat kamek sorang.. kamem pun sokong hussien n natasha ko. dolok sidak cdak Khairie..

kamek sik sabar juak mauk nunggu minggu depan. hehehehe....

RaMa-RaMa Fareeza said...

Kembhoja: aok heheh...harap2 cdak menang...coz kmk dah risik punya risik if cdak menang cdak nak guna wang ya untuk yayasan apa ka pake membantu org yg memerlukan..hehhehhe huhuhu....go team indonesia...

p/s: team malaysia xda gik so we support our neighbour lah...

Kembhoja said...

betul! betul!

hmmm.... sik sabar eh....