::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, March 2, 2011

::: Beras oh Beras :::

Salam bersiaran semua,
Tika tok saya sedang terkenyap2 mamam cekelet (*oppsss diet plz)...
sambil warming up before keja....
masa lunch tadik saya singgah lah ke spring jenjalan kejap....
Cik Nurul maok carik pencuci muka, katanya....last2 saya pulak yang beli....

cheng cheng.....
saya beli ini benda....

Cereal Mask Sheet from The Face Shop...
berharga RM6.90 sahaja....



sale person kat sia madah benda tok baguz ngilang hitam2 kat muka (pigmentation)....
lalulah saya tok blink2 jak mata dengar....
tambah2 saya tok dah ada pigmentation walopun usia maseh mudak...
org kata masalah pigmentation tok sukar nak di treat...tapi saya tawakal n redah jaklah pake apa2 produk utk ngilangnya.....

melalui pembacaan saya (*mun x clap lah), air beras sangat baguz....
air basuhan beras yang pertama boleh diminum untuk mengurangkan tekanan darah....
Then, air basuhan beras yang kedua boleh digunakan untuk mencuci muka supaya muka lebih licin dan lembut....sambil2 ya amalkan membaca salawat juak  tika mencuci muka....

Selain ya, air beras juak baguz digunakan untuk dijadikan "air siraman" yakni sumber nutrien kepada tanaman agar ia lebih subur lagik.... betul x AmirFX?
So jumlah sama2 kita make aik beras sak kita awet mudak...
waisehhhh...


4 comments:

Kembhoja said...

aikh.. selalu mak kamek madah cam ya ko.. mauk la kamek juak eh.. tapi kamek lamak dah sik ada arwah.. dapat dkira berapa kali jak kamek masak ko.. hujung minggu tok la mek molah.. kelakmek ambik gambar aaa. hhahahaha...

RaMa-RaMa Fareeza said...

try kak jangn x try keyh hehe

AmirFX said...

Haha.. Ya benar... Mana2 aek lepas ktk cuci baju pun boleh juak.. P jangan ktk nguja minum aek kak masuh baju inda... haha...

RaMa-RaMa Fareeza said...

hahahha mun nguja aik pas cuci buka setakat blood goes upstair tapi upside down jadinya hehe