::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Sunday, September 25, 2011

::: Sesi Menjual Tin & Plastik Lagi :::

 Hi semua...
Aritok aku menjual lagik tin2 aluminium n botol plastik "keluaran" rumah aku...
Alhamdulillah walopun x banyak, aku dapat RM6.40 utk jualan tin2 aluminium an botol plastik....
semadi dibuang gia jak...lalu mencemar duli alam sekitar....
harusslah kita menjual nya utk direcycle jak...
kelasssss kan meria.....
so sila lah melayan gambar-gambi dibawah okay....



Harga semasa plastik Rm0.30 sekilo & tin aluminium maseh gah harganya yakni RM3.00 sekilo...

6 comments:

AmirFX said...

Haha.. Banyak juak plastik djual ktk.. Lebih banyak dari tin.. hahaa..

RaMa-RaMa Fareeza said...

yalah tek hehe...kmk dpt rasakan pengeluaran botol plastik dr setiap household memang banyk drpd tin..hehe tp yalah tek rega semasa jualan plastik rendah glak rm0.30 sekilo...harap2 nya akan nait kelak...

azwa ayuni said...

support you fariza!
I like...
tension tgk orang xbuat recycle
dah tuh buang smpah merata2

RaMa-RaMa Fareeza said...

thank you aj...sama2 kita save the environment ea...tulah kadang2 kan saya rasa nak wat kerja sukarela kutip botol2 plastik n aluminium can utk dijual n recycle....

mr_abs said...

aiee. gik byk tin di rumah kmk ehhh. syg juak, rasanya berkilo2 dah disimpan. 10 x 3 = 30. boleh la makan kfc yeah

RaMa-RaMa Fareeza said...

Mr Abs: haruss ktk enjualnya...cukup k reload juak ya heheh