::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Thursday, January 26, 2012

::: #10 Journey 2: The Mysterious Island :::

Hi semua...Last Sunday, aku & my little sister decide nak nangga movie...Seriously, lamak dah ku x menjejakkan kaki ke panggung wayang and movie yang menjadi pilihan mek duak kali tok, "Journey 2: The Mysterious Island"... Sesiapa pernah nangga movie "Journey to the Center of The Earth" harus nangga kesinambungan ceritanya tok...Miak kecik yang berlakon cerita ya dah besarr...Kiut, energetic & handsome...Hooyeahh....

Synopsis: The new journey begins when Sean Anderson (Josh Hutcherson) receives a coded distress signal from a mysterious island where no island should exist — a place of strange life forms, mountains of gold, deadly volcanoes, and more than one astonishing secret. The secret is rumored to involve Sean's missing grandfather, Alexander Anderson (Michael Caine). Unable to stop him from going, Sean's new stepfather (Dwayne Johnson) joins the quest. Together with a helicopter pilot (Luis Guzman) and his beautiful, strong-willed daughter (Vanessa Hudgens), they set out to find the island, rescue its lone inhabitant and escape before seismic shockwaves force the island under the sea and bury its treasures forever

So, sesiapa berhajat nak nangga cerita and ada rezeki lebih sikit ya, bolehlah nangga cerita tok dalam bentuk 3D.Nang syiokk abis... Bagi aku, cerita tok berbaloi untuk ditonton, best & adventurous... ;)

Journey to the Center of the Earth
Journey 2: The Mysterious Island




6 comments:

azwa ayuni said...

heee..hr tu sy pn tgk cite ni kt the spring..cite utk kanak2 ok la kot..utk dewasa mcm xsesuai sgt

RaMa-RaMa Fareeza said...

AJ: tulah hehe...tapi still syiokk jugak tengok cite ni..mungkin saya suka cite ber genre mcm ni ;)

AmirFX said...

Lamak dah kmk sik g nangga wayang juak... Bertahun dah asanya...

RaMa-RaMa Fareeza said...

AmirFX: hehe tanggalah..sekali sekala xdahal hehe..jangn berkala2 sudah hehe

ka . ka . mim said...

kmk nang follow dr yg 1st dolok.. tp mek frust ceritanya rasa sekejap gilak eh..tetiba jak, eh, abis kah?? x puassss

RaMa-RaMa Fareeza said...

Kaka Myra: hehe ktk pun suka nangga cerita mcm tok juak ka?..hehe yalah kmk pun cam x puas...maok lebih tauk gik apa yg lebih misteri kat island ya..tapi apapun journey 2 tok lebih best dr the first one ;)