::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Tuesday, August 27, 2013

::: Aidilfitri :::

Hi semua,

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin.

Maseh belum terlambat lagik nak wish salam Aidilfitri kan...Aritok dah 20 Syawal. Sik berasa masa berjalan dengan cepat. Mood berblogging aduhai malas nak katalah....Tunggu saya beli kamera baru k...(*Aih) Tunggu rumah saya pasang wifi k (*Aih) Tunggu saya ada laptop baru k (*Aih)... Banyaknya Tunggunya lok....

Cerita Raya saya kali tok amat berbeza....Iyalah orang bukan single lagik sudah double2 so jadual untuk Program Berjarah saya pun sudah berubah jugak....

Alhamdulillah apapun syukur saya impian untuk beraya double-double tercapai...Sikdalah saya diaju soalan cepu emas bertubi-tubi dari rumah ke rumah lagik....Tauk sik soalan apakah itu????

Bila gik??? Yah, I sekarang berjalan sudah boleh bawak lelaki di sisi sudah okayyyy....Walopun agak janggal tapi saya sukaaaa...

Iyalah sebelom tok nak  ngembak Mr. Meow berjarah ke rumah sanak saudara, hati terasa supanlah pulak....yalah kmk duak nang sikda idea and belum ada sinar cahaya gik bila lah nak kawen at that time. Kelak diaju soalan bertubi-tubi sik selesa lah pulak. Lagikpun kmk duak memang asa supan juak nak berjalan ke rumah saudara mara selagik belom ada ikatan....it was not cool...*my opinionlah* sik manisssss juak kennn....

Walopun nangga kazen mazen and tunggal petunggal rilek-rilek je embak teman masing-masing pergi berjarah rumah sanak saudara....but saya tidak jeles ponnnn sebab ya memang prinsip ku....selagik sik kawen me don want okay....

Dolok seriously lah sikda idea langsung bila lah nak kawen tok...Bila attend pengilan bertunang kazen-mazen atau kawan-kawan ataupun nangga update status & gambar-gambar pertunangan kawan-kawan di muka buku, bulak lah x terasa dengan dirik tok...bila lah turn sendirik....Then lepas ya start polah assumption sendirik confirm lambat lagiklah aku tok...But I never loose hope...Alhamdulillah seru saya datang, walopun saya sikda bertunang macam org lain, tapi akhernya kawen jugaklah saya....

To my surprise, saya mendahului orang2 yang dah bertunang yang saya expect akan berkahwin terlebih dahulu dari saya. Paling saya surprise, orang yang saya sangka berkahwen dalam masa terdekat sebab hampir saban waktu menghapdate status perkembangan progress persiapan perkahwinannya di muka buku pun saya cantas jugak hihi *aih tetak indah aku tok sorry* (*dont get me wrong, saya bukan berlumba-lumba dgn orang untuk berkahwin sebab semua tok adalah datangnya dari Allah, just that saya hanya kagum dengan perancangan Allah buat saya, sedangkan ada kalanya saya pun rapuh juak bila ngenang bila lah turn dirik tok yang belum gik nampak sinarnya)

Apa yang tersirat dekat sitok is Allah adalah Perancang yang Maha Bijaksana...

So sapa-sapa yang rasa diriknya lambat gik nak datang seru bila nangga gamba urg lain dah bertunang dah bertekol and so on...jangnlah rasa hampa di hati sebab we never know our journey ahead kan....Biasalah perempuan selalu dijajah oleh sindrom Hormon Sik Seimbang. At that timelah salu emotional bila ngenang part mcm ya. Betol X??? (*jangan bulak)

Yang penting, never loose hope, never give up, usaha doa and tawakal, insyaAllah....Just ingat, Allah lebih tahu apa yang terbaik buat kita.....

Aih, ini cerita raya ka luahan hati yang terkenang2...hahha oklah tata and take care.

Regards,

-RamaRamaFareeza-

4 comments:

eMm@a Zaheera said...

that's true...semuanya rahsia Allah. Kita berusaha..berdoa dan bertawakal jak padaNya. Kmk pun sering diajukan soalan yg sama bila pg berjarah. Hanya mampu senyum jak lok..

RaMa-RaMa Fareeza said...

eMm@a Zaheera: Yalah samalah kita. Asal bertemu dengan sanak saudara daknya akan bertanyak soklan cepu emas. Kmk hanya mampu jawab, InsyaAllah, mun ada rezeki terus dalm ati cepat2 berdoa dengan Allah. Apapun Allah Maha Mengetahui waktu dan tika yang tepat untuk sesuatu. Jangn putus asa terus tetap yakin padanya dengan Usaha, Doa & Tawakal :)

Cynthia J said...

yahhh kmk suka post tok. hehe

RaMa-RaMa Fareeza said...

Makcik Cynthia J: Rilek-rilek and chill owh mun urang tanyak soklan cepu emas...The right time will come :)