::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, April 6, 2011

::: Kekadang :::


Salam bersiaran semua...
lamak saya tok x update blog...
salu update iklan churpchurp ajak...

Tika tok saya sedang mebuat kerja multitasking...
tapi ada juaklah nyelepat bukak ruangan gosip , bermeses, blogwalking n verangan...
*verangan itu percuma*
Aritok kekepakan semalam maseh belum kebah lagik...so agak slow saya polah kerja aritok...
Ari marek saya n Miss Fida terbang ke Miri, ada kereja sikit...

saya sebenarnya ingin meluahkan sesuatu yang terbuku di hati tok...
*kekadang meluah apalah salahnya nak*
tapi bila saya taip2 kat blog tok...
pasya mesti saya padam....
taip2...dan delete lagik....
taip n delete....
selalunya mcm ya...
saya x pande meluah....
saya banyak simpan dalam hati lepas ya benda2 yang disimpan ya akan hilang dengan sendirinya.....

sumtime saya kagum dengan kawan2 dalm fb or kawan2 alam maya yang berkecimpung dalam dunia blogging...
lancar and senangnya meluahkan perasaan jika mereka mengalami sesuatu yang berkaitan dengan hati dan perasaan....

kadang2 teringin juak jadi mcm ya....
tapi, bila fikir2 balit.....
adakah saya akan selesa jika saya berani meluahkan perasaan and beremosi?.....
oh no no no....
*ala2 fara fauzana*
seyes bukan saya hipokrit atau berpura - pura yang saya tiada masalah...saya x puas hati dengan sesuatu ka...tapi saya bena2 x pande meluahkan.....
sebab saya tahu n percaya pada instinct saya jika saya meluahkan...situasi yg seterusnya pasti tidak akan sama...
itulah yang saya sangat khuatiri dan takuti......

tapi bulak lah saya mun saya x meluahkan...
pernah juak oi....
hehehe...

tapi kinek tok saya nang berhati2 jika saya beremosi...
kerana HATI ORANG is my PRIORITY...
chewah....

haaa lagik satu....
ada satu status di fb yang dipostkan oleh bapak kepada mr meow saya...
dalam nyapun makna koh...
tapi saya suka berfikir mengenai ayat yang dipostnya itu.....

"If you feel like you want to protest, kindly remember, do not bite the hand that feed your mouth"

maksud nya ialah........cheng cheng marilah kita berfikir bersama-sama...

oklah tata n take k. Worldpeace.

*Game Plant Vs Zombie best juak koh beraie n berfikir saya main game tok...*


11 comments:

Kamelia said...

:) Just be urself saja siti:). Sebab itulah yang terbaik:)

RaMa-RaMa Fareeza said...

heheh betul2 thank fettie...

Just Call Me V said...

kmk mun part maok marah n sik puas ati..mcm latest entri kmk ya eh..ikut ati maok jak hambur bena2..tp kmk takut ada org baca n x puas ati..terutama pasal kerja..sbb sapa tauk ada spy org opis tek nak..haha .sik best juak rasa nak..hehe

mun part sikda kaitan dgn kerja..kira ok sikit..tp jarang nak emo gilak dlm blog la..hahahaha

RaMa-RaMa Fareeza said...

heheh betul2 takut bah..silap urg baca urg pulak salah tafsiran waima kita x bermaksud atau entry ya xda kenak mengenak dgn org..sekadar luahan jak

wa khairul onggon said...

Nang mena kata2 ya koh.. sungguh mendalam.. :) Btw, blog kmk dah makei URL baru sukatimesen.blogspot.com tapi makei onggon.com yg sama.. nok lamak dah delete sbb ya kmk refollow blog ktk.. :)

labulabi said...

pegi miri x madah oo.mun madah tek dapat kmk spon makan ketam.wakakak.

RaMa-RaMa Fareeza said...

wa khairul: hehe okie dokie kelak kmk berambeh di blog ktk...kmk time kereja sikpat masok blog ktk koz kenak blog hehe...ya kmk jarang drop komen blog ktk

labulabi:...waiseh ketam...hehe peberet tu...mun tauk pasti madah ngn ktk kedong ktk baik hati membelanja kami hehehe

fLo said...

hehehe..kmk paham ktk...kmk mun manas sembur jak..muakakakak! p jarang la mek emo...p mun dh xtahan siap..sedia jak telinga manusia mek n sembur ya...baik punya...=p

RaMa-RaMa Fareeza said...

hehe ktk nang best menyembur ko..hehhe kmk mun dah x tahan glak boklah bena2 tersembor..hhehe tp sempat molah lawak giklah..hehhe

Faizal n Fashitah said...

Kadang2 ada juak urang yang takut meluah dalam blog sebab takut lekak ya muntah meluah on de spot. Ya bok gago kita tok ngelap kibod lak ehek. Apapa pun, just be yourself. Andaikata sik pandei nak meluah, janganlah meluah. Cthnya kamek tok. Mun kamek meluah prasaan tok, kamek lebeh prefer meluah dengan cara begayut tas pokok nio. XD

RaMa-RaMa Fareeza said...

F n F: tauk ada jak kitk idea plik2 hehhe....