::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Monday, April 18, 2011

::: Saya terkenang :::

Salam bersiaran semua...
lamak dah x update blog koh...
saya sangat beezee da bee mengalahkan queen bee walopun kekdang saya pura-pura beezee...
sejak seminggu yang lalu....
umah saya dijangkiti penyakit ganjil....
penyakit yang diberi nama

"BIEBER FEVER"

jangn salah paham....
bukan saya yang kenak FEVER ya...
tetapi adik saya...
*KIKO, NURUL & KAKAK KEMBHOJHA shhh sila simpan rahsia dengan rapi...hahhahaha*

aduh setiap penjuru rumah ku n kereta ku hanya lagu Justin Bieber yang kedengaran....
aduh aduh sampe aku tanpa sedar kenak jangkit BIEBER FEVER juak..
nyapun lagu stuck in my head....

aku memang x minat dgn nya koz bagi aku nya pun suara belum sampe ke tahap MAN'S VOICE...
nya belum dapat VOICE ya gik....

jadi akupun molah research...kenak adik ku n nemiak pompuan aroud the world tergila2kan Justin Bieber tok.....

Rupa2nya..si Justin tok sangat MULTI-TALENTED....
nya pande main drum...
memetik guitar....
n main piano....
pande menari
n of course nya pande berlagu dari kecik lagik...
owh nya ada polah busking juak masa zamannya  belum terkenal....

semua alat muzik yang nya pande main semua atas usaha nya sendiri without any formal lesson *mun x clap akulah*...
then nya sangat sayang peminatnya because kerna peminatnya lah nya berada di tahap kinek tok koz nyapun datang dr kuarga yg susah juak mun x clap akulah.....

so aku menyimpulkan di ctok nya digilai ramai kerana  cerita hidup + music + etc nya sangat INSPIRING....

and utk dijadikan cerita aku hampir jak nak gi konsert nya this coming thursday sebab nak neman adik ku yg kenak BIEBER FEVER ya.. tetapi setelah ditimbang tara...x jadi koz dirasakan membazir jak sebb last minute pun plan.....then sebagai menggantikan kekecewaan adik ku..
terpaksalah aku nemannya nangga cita si bieber ya "NEVER SAY NEVER"

believe it or not....aku nangga cita ya 2 TIMES...
gara2 adik ku yalah...
so adalah terdetik sedikitttttt jak minat ngnnya lalu.....
seperti yg ku madah cerita hidupnya sangat INSPIRING...

so sepa yang maok memotivatekan dirik and berhibur ckitttt...boleh lah nangga cerita ya okeyh...


aduh i am craving for quarter pounder...
x saba maok lunch...
oklah tata n take k...

7 comments:

fLo said...

hahahaha...sik abis2 gk bebek nya tok...aduh...jgn smpe mek blt kuch ada gk cita bebek...heheheh..

kmk alu terkenang mekdi juak eh...lapar~~!!

RaMa-RaMa Fareeza said...

kiko nektok dah recover sikit oi...hehhe mun jadi gi tek mun darurat ktk mek seret sekali nangga konset ya hehe...lalu fever juak ktk lak..
hehe jum makan mekdi aritok hehe

Kembhoja said...

oh tidak... hehehehehehe

RaMa-RaMa Fareeza said...

lak ta jumpa lunch tok mek merik FEVER ngn ktk kak hehe

Kembhoja said...

lagi sekali.. ooohh tidakkk.. hehehe
nasib bait anak dara gik kecik.. masa tok nya gik terkenjit2 nangga mickey mouse.. hahahaha

Dea said...

haha...ng fever abiss.. yala tek.. dcney2 jak bieber fever tok..

RaMa-RaMa Fareeza said...

kaka kembhojha: kelak jb dah besar dah dpt man's voice kompom ktk n suci fever hehehhe

dea: nang bena ya termasuk umah kmk...adik mek ya kenak fever...