::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, June 27, 2012

::: #35 Sungha Jung @ Kuching International Airport (KIA) :::


Hi semua,

Last Saturday, aku yang ‘baik hati’ tok nemanlah adik ku yang tercinta pergi ke Kuching International Airport (KIA) semata-mata nak nangga Sungha Jung. Sapa Sungha Jung ya? Hehe…Akupun x berapa kenal gilak. Tapi yang aku tauk nemiak nama Sungha Jung tok artis yang berasal dari Korea, berumur 16 tahun and teror bermain alat yang bernama Guitar.

Sesampe jak di KIA, orang nang rami giler. Banyak nemiak ngembak guitar masing-masing pake nak dapatkan autograph Sungha Jung. Pakcik-pakcik RELA pun tengah gigih berkawal takut berlaku perkara-perkara yang sik diingin berlaku. Jong ada lain gik cerita yerdak…

Dalam kol 2 pm lebih camya, si Sungha Jung pun muncul. Semua peminatnya dah terjerit-jerit namanya. Tedah aku tok. Nok nama kejadian alam sejak azali lagik ketinggian aku yang x berapa tinggi tok, membataskan aku nak nangga camne rupa Sungha Jung tok. Sebaik sahaja nya tiba diiring dengan abang-abang bermotosikal besar, ada tarian dengan lagu “Nobody – Wonder Girls” nyambut si Sungha Jung tok. Tapi aku maseh juak sikpat nangga kelibat and camne rupa si Sungha Jung tek.

So berpindahlah aku ngan adik ku ke tempat lain. Ha kat sia baruklah ku diat kelibat si Sungha Jung. Yapun nya berik belakang jak. Dengan skill “mengapproach orang”, akupun approach sorang lelaki yg dekat dengan kawasan si Sungha Jung tok molah persembahannya. Yes, maok juaknya tolong snap gambar si Sungha Jung tok pake aku.

Serius, aku sik kenal gilak pun ngan si Sungha Jung tok. Sekali nya strum nya pun guitar. Aku boleh katakan Woooooowwwww. Nang Awesome. No wonderlah nya banyak peminat. Peminat-peminat yang datang hari yapun semua sporting-sporting. Sungha Jung main guitar, peminat-peminatnya berlagu. Syioklah. So enjoy all the photos yang aku sempat snap.

The crowd

Pakcik-pakcik RELA yang gigih berkawal



Abang Motosikal Besar yang mengiringi Sungha Jung


Ada nampak si Sungha Jung kat sia?
Toklah namanya Sungha Jung tek

Mun da masa silalah jengok jengok You tube and dengarlah petikan guitar dari Sungha Jung tok

6 comments:

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

kak vi ingat Sungha Jung ya tek kedei makan baru dalam KIA...hehehehehe =0).

aih, pa kenak sunghajung sik dtg ari jemat tuk? nak ker bez mun nya sampei kuching jemat tuk sb kak vi balit kuching utk cuti2 kejap ari jemat tok..horaaay! =0)

RaMa-RaMa Fareeza said...

Kak Vivi: Lucu ktk lok nama kedei makan indah...heheh welcome back kak vi n selamat bercuti ;)

miss Fida said...

WOW!!!!! ya jak mek nak padah..."selamat melipat drawing :)"

RaMa-RaMa Fareeza said...

miss Fida: Phewww syukur siap juak drawing dilipat mek tepat pukul 5 pm.

WawaYuni said...

aiseh..sy ada kt KIA time ni..nk fly KL..
masa tu orgnya xdtg lg tp mmg ramai btol..iskisk2

RaMa-RaMa Fareeza said...

owh ya ka aj hehe..kalo kamu sempat, sempat kamu dengar dia main gitar...syiokkk jugak...