::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Thursday, May 27, 2010

::: Uncle Somet Strikes Back, Again n Again :::

Aih Aih da gik kesah uncle somet

Sila klik ctok utk kesah2 terdahulu

Kisah 1: klik ctok
Kisah 2: klik ctok
kisah 3: klik ctok

camtok ceretanya...
uncle somet nak dah nait pangkat jadi draught person...
so tempat duduknya pindah lah kat atas....dolok nya sama aras ngn aku tapi nya sombong berat mulut maok kakar ngn aku kali koatan berat gilak sometnya...
then setelah menaun2 ku keja ctok...aku x pernah lah diberik kunci k bukak pintu opis dahlah aku nanglah salu datang awal..paham2 lah mun dah diam di matang jeraya tiap pagi super duper jam....tuguk2 lah ku tunggu urg dtg bukak pintu k aku...
tapi uncle somet tok geram nyawa ku dgnnya..sbb nak nya dah pindah tapi maseh juak nya pegang konci tempat ku..dah muka selamba xda perasaan papa bukak pintu k aku tp xda rupa urg terpikir...yang nya harusss serah konci ya pada aku....
coz buat apa nya pegang gik..nya sik duduk kat aras ya....
tapi xpalah lak jadi papa aku pulak dipersalahkan....

pasya cgek gik kesah...
nyalah draughtperson paling degil ku pernah deal...
katanya katanya juak, kataku katanya juak...
mun nya explain nang xpat dibentes...adeh2..dah drawing nok di suhnya polah nak berapa juakkk eh...(aku bukan nya pande glak lah (akupun maseh belajar juak)...but tauk juak sikit2 sesuatu benda ya x berapa)..pernah sekali aku rushing polah projek cdak shell...nak suh nya lukis2...sekali diat nya menghilangkan diri madah ada family matter (nya kat komponi tok urg yg paling bnyk polah alasan)...adeh2 trpksa suruh urg lain...nendak nok org di suh ku polah ya moha...x pasal2 akupun kenak moha juak....

ha cgek gik cereta..mek org da meeting ria...
boss suruh nya n dak lain turun ke bilit meeting..
nok lain suma dah turun...nya sorang jak lom turun...
ya boss nyanyak ne mr. lifebuoy ne (nama ya aku jak pande2 nokok nambah k)
ya cdak nyahut nya gik typing....adeh2 asa boss eh..
pasya urg dah aben meeting baruk batang sometnya nampak...
ish geram jak dah muka x bersalah jak n selamba cam xmok tauk glak hal meeting...
geram ku...

adeh2 ku xmok anok urg gik eh...aku pun x sempurna juak...
hehe oklah tata.take k.worldpeace..majulh sukn utk negara n jangn bunuh rama2...
take k


4 comments:

siti ruzaima said...

aduh2.. nakpa nama uncle somet tak ya fariza.. kali maok digillete kali somet sakny sedar dirik kali.. mun sik buang segala bulu di badannya.. ahhaha

RaMa-RaMa Fareeza said...

aih mama emma kejam eh..heheh
x ensem giknya kali mun nya xda somet..heheh

EDDY DY said...

baju pengantin mak andam....novel yerk? Ada tanda2 nak kawin la tu...

RaMa-RaMa Fareeza said...

hehe insyaAllah...tanda2 umpama titik permulaan..chewah...belilah novel ceta ya okeyh...