::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Friday, October 29, 2010

::: Antara :::

Salam bersiaran semua....
Happy Friday...
huhu 2 minggu tok minggu yang sangat super duper busy...
fikiran pun x tentu....
stress tapi aku maseh pat bertahan n meredah nya....

Ari marek adalah ari paling x tentu...
lepas lunch, aku maok gi lab...then masa nak kuar dr opis...suku badan ku, bahu kiri ku..terapit kat pintu kaca yang berat...
(adoh hah ambik ko Friza)
tok semua akibat aku leka bermsg....
sampe terapit...

then pukul 5, aku maok alih kereta..
dah lah hujan renyai-berenyai..
(hah ambik lagik koh fariza)
just about maok masok kereta...palak ku terantok...
(*sigh * sigh)

then a little bit stress ckit...
handpaun ku pulak berolah...
(*hadohhh)

aku bok jak beli hp ya last june....
tapi tiba2 nya rosak and jam...
(*lemah nyawa ku tp pat bersabar)
nasib still in warranty...
Toklah hp aku yang rosak tek....

so hantar lah aku ke kede tek untuk di bikik.
and nya ada pinjam kan aku hp...
tapi masalah nya..hp ya...x ada mengeluarkan bunyi...alarm sik berbunyi apa segala msg masok urg kol pun x kedengaran...
hadoh....
terpaksa aku sentiasa alert....
(*ok fine)

2 minggu kemudian...
H/p siap dibikik
tapi rusak lagik
(*aduh duh duh duh)

aku dah reda tawakal dah mun kali ke3 toknya rusak gik
(*aritok aku follow up)
walopun urg kata 3rd time is a charm...
tapi firasat ati ku madah nya akan rosak gik...

tapi ati ku asa mcm dah datang seru balit maok tuka H/p
tok...
so aku dah usha2 kat internet n kedey phone...

so aku cam berminat ngn 2 igek phone tok
Nokia 2700 classic and Nokia 2730 classic...
Nokia 2730 classic

Nokia 2700 classic

mesti tak org tetak nak...
neda urg milih hp classic2 kedak ya eh..
urg nek tok make iPhone n blackberry...

tapi aku ada reason tersendiri milih hp ya...

1) aku suka tick tack tock (msg)  waima tengh driving and berjalan....aku dah expert naip msg x diat skrin (*chewah ya pun nak dibangga ka?)
2)aku kasar koh....mala jak ngugok hp....(*tapi aku yakin xda hp lam dunia tok x pernah gugok waima gugok atas katil nak...gugok juak nak...heheh)

so ya jaklah reason aku tek....

so ada papa komen pasal hp tok?...mun ada komen sila2 ninggal komen.Appreciate it. netauk ktk org dah make hp tok...

Oklah tata..take k..huhu



14 comments:

Khairul Antasha said...

Salam..

mena kata ktk..xda fon yg x gugok ooo..nok classic ya best.. senang nak ketek2 mun ber sms..hehe

RaMa-RaMa Fareeza said...

Khairul antasha: Wasalam...mena kata ktk...nok klasik ya nyaman pake ketek2....

ztie said...

uh.. kmk mun nak ketak ketek driving mek k hp itam puteh. eheh keypad nya lembut. apa model nya tek ow. .lupak mek. .o tedah dilupak org hp ya ekeke

RaMa-RaMa Fareeza said...

ztie: hp 3310 ka?..heheh

ztie said...

bukan2.. bukan 3310.. 3310 sentiasa d hati. ada sigek gk. kira baru juak.

RaMa-RaMa Fareeza said...

haha kmk asa mek tauk hp ya tp x ingat nama model nya nok kinek tok jual bawah seratus dah...heheh aok2 kmk suka hp ya nok ada bertorch light indah nak...

ztie said...

aok. nyalah ya. ahahah.. nang dibah seratus mek meli dolok.. hp yalah jadi penyelamat kamek time hp mek ilang lok. yerr..

SEN said...

asal kmk ada hp baru mst tiba2 jak hp lamak rusak or hilang..maka mok nyimpan juak hp lamak ya bah..

RaMa-RaMa Fareeza said...

sen:..hp nang gia sen..pande merajuk..heheh kedka manusia jak hahah

BSI-BSR-VIVIAN said...

yah..mintak beli baru la ya..kacak..simple...nice..k canggih pun bukan dpt pakey glak smua function ya..

http://my270view.blogspot.com/

my new link..update ok.

RaMa-RaMa Fareeza said...

Bsi:yalah koh vivian...nang kmk nak beli..orite will check out your link...tq.

Faizal n Fashitah said...

Susah juak mek nak komen pasal henpon ya. Sebab mek sik penah brisik henpon ya ehek. Ermm mun model nok 3310 tek, dapat la mek komen. Dolok nang minat mena mek 3310 ya. Tikam kedindin beteri plantin mengarey tapi gik juak dapat dipakei ehehehe...

AmirFX said...

Mun pasal hp kedak ya nang best.. Apa2 model nak lamak dari nokia n classic style mmg sekpat nak celen ketahanan... KMk asa sidak Nokia tok tukang molah hp untuk askar kali...

RaMa-RaMa Fareeza said...

FnF: haha mena kata ktk..nokia 3310 ya umpama durable concrete bah

amirFx: mena kata ktk kalai dak nokia polah hp nok klasik2 k askar heheh...