::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Friday, October 1, 2010

::: Cerita Ngutik Agik :::

Salam bersiaran semua....
hapdate lagik kedung ada idea tok...
tokpun cerita ngutik lagik...
Credit to Mr. Google

aku ngn famili ku dah diam di Matang since 1992..
time ya aku maseh darjah 1 
time ya Jalan Matang Baru xda lagik..hanya jalan Matang lamak jak...
gik banyak utan kat sia...
emart, everise, choice ria nang lom adalah...
kira mun urg sebut matang jak dolok..terus urg madah kawasan jin bertendang jak sia....

so nak dijadikan cerita tek...
pada suatu hari...
mak aku keja shift malam...
nya nak balit awal time ya...dalm kol 1 pagi camyalah...
masa melalui jalan matang lamak yang gelap gulita ya, lepas taman won nak...
tiba2 nya rasa ada sesuatu duduk sebelahnya....
prekkk...
tetiba ada bunyi...
mak aku dah berdiri bulu roma dah....
tapi maseh juak nya maok toleh sebelahnya....
bila nya noleh....
x ada papa koh....
tetapi yang ngutikkknya....
seat belt lengkap berpasang (dalam samar2 cahayalah).....seolah2 ada org duduk sebelahnya....
then mak ku bacalah apa2 yang patut dalam ketakutan ya n nya maseh berani juak nak diat...diat nya kat cermin atas ya...

nya diat sumething yang penuh dengan tanah....
aduhaiiii mun aku di tempat mak ku time tok x tauklah apa jadi....leput ku tengh2 jalan matang ya....

cerita di rumah gik....
bapak aku time ya lom tido gik nunggu mak ku balit keja bah...
gate semua dah dibukak...
lom lamak pasya mak ku pun sampe...cepat2lah nya bukak pintu keta masok lam umah...
masa bukak pintu kereta nak...
tetiba bau kemenyan muncul....
waiseh mak ku cepat2lah masok ke dalam...

dah di dalam umah tek nak...
mak aku pun bercerita ngn bapak ku pasal apa yg ditemunya tek....

jeng jeng jeng..
tauk x apa respon bapak ku kol 1 pagi ya?????

bapak aku ketakutan.....
lalulah semua lampu rumah dibukaknya.... lampu dapur, lampu jamban, lampu belakang rumah, lampu depan rumah....waimanya....
lampu raya pun dibukaknya sekali....
kiranya time2 macam ya umah kmk orang lah paling terang gemilang di area Matang ya...
hehehe...nang sah bapak aku nang penakut walopun rupanya ala2 berani.....

keesokan harinya....
dah pagi tek nak mak n bapak ku sangat terkejut sebab kereta cdak penuh dengan tanah....
siap atas kereta  ada kesan tapak kaki yang bertanah gik ya....
eh eh mintak jauh eh...

aku tok dah lah penakut......oh tidakkk

9 comments:

AmirFX said...

Mungkin jin ngn dak bunian d sia lom pindah gik dari area matang.. Sidak pun rumah maseh ada time bulan puasa ria...

mr_abs said...

eeeeeeeee...sidak mok ilek2 umah ktk org kali nak. kepak terbang. ya numpang keta mak ktk. hehe. tp ngutik la siap ada kesan tapak kaki gik ya

RaMa-RaMa Fareeza said...

AmirFX & Mr_abs:..yalah koh..hehhe

Faizal n Fashitah said...

Biasa la area jalan matang nun. Even sampei nektok pun gik masih ngutik2 juak espeseli mun makei jeraya ya time tgh malam butak. Kawan kamek bok jak minggu ya tek nemu ompuan rambut panjang baju putih lusuh betanah2 kedak kain kapan tgh dudok rah jeraya lepas taman Won ya....

Faizal n Fashitah said...

Kamek penah nemu antu sik berpalak sik berbaju tangada bersoar jak rah area sia koh.. :|

RaMa-RaMa Fareeza said...

F n F: heheh ceita ktk ya sama ngn cita urg yang ada nemu org semandin di matang ya...huhu...lebih kuranglah bertanah rambut panjang..n ada yang x berpalak...ish2 ngutik...especially kawasan lepas taman won nang ngutik sikit...

Ninie Nordin said...

erk. ngutik eh. kuss semangat. baca entri tak sambil mejin eh. mintak2 jaoh kenak kedak ya. btw. makseh folo kmk. :DD

RaMa-RaMa Fareeza said...

nINie:sesama..heheh yalah owh mintak jauh..kmkpun x berani juak hehe

noyy said...

lawak n ngutik dlm msa yg sama....
mun kmk jd mak kitak alu leput mek.....sma lh bpk kita....hbs lmpu dpsg mlm ari....