::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Thursday, September 10, 2009

:::Geram Vs Syukur:::

Geram nyawa ku... aritok ku nerimak email dr HR ctok...nya madah Muslim staff that celebrating hari raya (rasa mcm kita tok x nyambut raya jak bunyi nya..memang lah mek org nyambut raya..pelik pelik..) 

nya madah tek...staff muslim boleh apply salary advance tp x boleh melebihi setengh dr basic salary....tapi bg aku..kompom semua muslim staff ctok apply max setengh dr gaji...berapa butir jaklah mek org kat ctok....apalah salah nya berik jak semua muslim staff ctok setengh gaji x perlu nak apply2 bah...


eee geram eh ngan sepet2 ctok....x prihatin..

bayang jak mun muslim staff ctok yg dah berfamili gaji 1100 cmya..mun dah setengh nya apply, 550 jak nya dpt...then potong epf socso gik..yah...ckit...jak..then ya jak pakenya belanja raya...but then after ujung bulan nerimak balance gaji..nelah nya cukup nak bayar2 apa....dah lah komponi kesian tok xda perkataan bonus dlm kamus ctok....

papapun ku still bersyukurlah daknya maok berik gaji advance camtok cuma ku x puas ati cara cdak jak...

ha ada cgek cerita...sebelom ramadhan ya tek...
mun hari biasa mek org balit 5.30 pm..so time bulan posa daknya berik mek org kuar awal..iaitu pukul 5..tp bulan posa tauk jaklah jam bah jeraya...

then ku dpt tauk branch di KK balit kol 4.30 pm...alasan yg diberik jeraya jam...jd aku pun request benda sama...aku bukan bulak bah nang mena jam and mostly muslim staff ctok diam di area petra jaya...

then nya jwb x cukup juak kah masa diberik balit awl 30 minit...balit2 dah boleh mkn mak bpk nyedia...
ya Allah geram jak aku dgnnya..nya ingt semua org kedak ya kah...di sedia mkn minum mcm nya..sbb nya ada pembantu rumah bah....geram ku nangga nya rasa ku nak nyucuk jak idung nya time ya sak nya xda idung gik....nya tek sebenarnya concern mun mek org balit 4.30 pm tahan x sbb xda rehat bah k cover time mek org balit awl ya...tp dah namanya posa...rehat pun mek org x mkn juak bah...bongok da jak cdak....


kompom lak aku merik cdak mkn telur goreng hari raya lak...sapa nyuruh x prihatin...bencik ku....katanya katanya juak..bguz jangn mintak pandangn dr staff...buang aik liur jak...  

 





 


2 comments:

fhad_hanarya said...

saba fariza..saba..mbak elek2..mbak btenang..saba2

RaMa-RaMa Fareeza said...

Aok hehe kmk harusss n pasti saba..insyaAllah