::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Monday, December 20, 2010

::: Aktiviti Petang Minggu :::

Salam bersiaran semua....Happy Monday...
jangn layan mood blues glak k...hehhe
huhu..another 5 days to go b4 weekend...
okeyh2...aritok maok share sumthing.....
sumthing yang aku pun x kalak juak makannya...
hehe...
tapi benda tok sangatlah sedap pake BERULAM....
ari riya..nenek ku ada berkunjung ke Sabah dgn makcik ku...
so nya ada lah mbak sedikit ole-ole berbentuk makanan dgn kmk org...iaitu RUMPAI LAUT...
RUMPAI LAUT ya hendaklah direndam lebih kurang 3 hari 3 malam untuk melembutkan n mengembangkannya...mun x camya nya akan kering n liat utk dimakan....
sori. lupak pulak maok ambik gambarnya sebelum nya direndam 3 hari 3 malam...
kindly see below pic...
Rumpai laut
Gitoklah tupanya tek setelah direndam 3 hari 3 malam
Sambal udang kering (sesar)...nyaman....
Rumpai laut cecah ngn sambal udang kering
haishhhh kembang dah aik liur ku pagi2 tok...dahlah belum breakfast...
kengkawan sekalian..rasanya sedap...nya xda rasa yg tersendiri...rasanya plain, sejuk mcm agar2 tanpa rasa jak....tp sedap...bila di cecah dgn sambal....

dah2 mikin kembang lak aik liur...
so kita breakfast dulu...
tata n take k everyone...


2 comments:

Vivian said...

ada bau lantoh sik???

RaMa-RaMa Fareeza said...

xda langsung..bersia segar...plain jak bau warna dan rasanya hehe