::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Monday, December 6, 2010

::: Kasut Pre-Boyak Nguap :::

Salam bersiaran semua...
huhu...
last Friday, aku trabeling ke Miri...
sampai di miri kol 8:00 am mcm ya...
sesampe aku di miri tek nak...aku asa lain mcm jak ngn kasut sebelah kanan ku...
aduhai cek punya cek upa2nya tek kasut ku dah nak terngangak dah depannya....
waduh dugaan betul...
masa kat Kuching xda nya berolah...
tp sampe di Miri baruk nya ngeso olahnya...
saba jak aku..
dalam hati ku nang berdoa jangn nya jadi BOYAK NGUAP jak..
pasya tek banyak org di msg ku..suh berdoa supaya kasut ku x menjadi BOYAK NGUAP...
*angol jak mak, can n kawan2 ku nok ku msg ku ariya...heheh sori...

Then terus aku n uncle somet bergegas ke tempat kejadian untuk polah kereja...
walopun aku dah berjalan kedak urg sakit kaki sebb nahan kasut Pre-Boyak Nguap Ku..
tpi kerja harus diteruskan dengan gigih...
alhamdulillah kmk org siap juak kerja hari ya and ada bnyak masa lebih utk mengular...huhu...sebelum balit Kuching ptg ya...
seronok betul....
aku and uncle somet sepakat pergi meronda2 di 
BINTANG MALL, sebab sia senang dapt teksi nak gi epot lak...

huhu aku apa gik...kasut Pre-Boyak ku kuketepikan bila dah berjalan2 kedak ya....

jeng gon jeng 
yah ku madah bila pompuan berada di shopping complex kompom ada benda yg disembat and dioleh...
yes memang benar...aku ada menyembat sesuatu koh...
aku beli BEG DUIT...huhu..

aduh pokai sudah tapi ati tetap bunga2 and mulut senyum singit sebab ada beg duit baru.....

masa berlalu dgn pantas huhu..
aku and uncle somet terus ke airport...
then aku ngecek keadaan kasut Pre-Boyak Nguap ku....
huhu maseh dapat bertahan until sampe kuchng...
nasib nasib....

next year jaklah aku beli kasut baru...hehhe
ya jaklah cerita ku kali tok hehhe...
oklah tata n take k semua...

Selamat Menyambut Maal Hijrah..

jap jap ada gik...marek aku baca paper...
tiba2 terpandang lah iklan BATERI....
Model Bateri ya ngutiklah...
cuba ktk org nangga....
.
.
.
.
.
.
.
owh ngutik lah kau gorillaz...


7 comments:

fLo said...

ngutik model bateri ya..apakah motif nk..hahahaha...
aih pre nguap...p sempat meli wallet ya...hahahaha...

Faizal n Fashitah said...

Kacak juak bateri ya ehek. Ermmm tedah kasut kitak lok. Mun mek jadi kitak ka, mek bisak terus depannya tandah ngangak besar.. sak gaok upa bah ehek. Apapa pun, salam Maal Hijrah untok kitak juak XD

BSI-BSR-VIVIAN said...

hahaha thn juak nyawa pakey kasut ternganga..sanggup meli beg duit dari kasut? hahaha lawak juak ktk

RaMa-RaMa Fareeza said...

kiko: kmk x tahan koh ko...so dalam dalaman mek molah alasan..lalulah berbeli walllet dari kasut...hehhe

F n F: brutal juak ktk tok..hahha...Salam Maal Hijrah...

BSI: ati pompuan bah nang x pat tahan eh nangga benda2 nok berkenan di hati...nya pande nge"postpone" kedirik benda lain lok hehe...

AmirFX said...

Kmk sama kedak odio juak.. Madi ktk nandah cemya bagus ktk rungaknya terus... haha... Nway, salam maal hijrah...

Ms Tikot said...

Dpn juak ktk nahan pakei kasut dah kedak mulut boyak ya owh, mun kmk, x selesa kmk berjln ;-)Btw, kacak beg duit guess ya eh.

RaMa-RaMa Fareeza said...

amirFX: haha nang brutal jaklah upa mun dirungak terus...salam maal hijrah juak...

Ms. Tikot: dapat heheh dapat sebb ada beg duit baru jadi ati bunga2..ya pat bertahan...