::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, December 15, 2010

::: So Terang :::

Salam bersiaran semua....
selamat hari Rabu...
Alkisahnya untuk hari tok....
aku maok menceritakan sesuatu yg telah menyebabkan kmk duak Nurul blur sekejap
balit dari lunch tek nak....terserempak lah dgn operator company kmk org...
namanya Mrs. I
sebelum tok kmk duak Nurul diselubungi misteri koz dah 2 minggu nya x datang kerja...
baruk aritoklah nampak batang hidung nya...

then lebih mengejutkan kmk duak...
nya make cermin mata itam ala2 minah gelap.....

aku & Nurul: Hye Mrs. I
Mrs.I: hye gurls...aku mahu hantar barang pergi atas...
aku:kenapa pakai cermin mata gelap?????
Mrs. I: hah???....ermmm aaa....SO TERANG....
aku & Nurul: owh ok....

masuk mek duak lam opis..kmk duak masing2 blur..n saling pandang sama dirik n sambil SENYUM SINGIT....

aku: are u thnking what im thinking?
Nurul: I think so

tetak2 mek duak di tangga...hehehhe

ok2 isu nya di ctok ialah.....
Mrs. I kata SO TERANG......
tp masalahnya nya baruk datang dr tmpt gelap nya nang dah pake cermin mata itamnya....

then cgek gik menggelikkan ati mek duak...
cermin mata itam nok dipakenya ya.....
lucu...hehhehe
Bukan tok
Bukan tok

Bukan tok
Hampir2 sama
75 peratus sama
85 peratus sama
95 peratus sama
haha x sama langsung...opppsss
seyes lucu cermin mata dipakenya...ala2 mcm cermin mata ROBOCOP + URG MAIN BESKAL + SUSAH MAOK PADAH....

tapi lepas ya rasa bersalah pulak netak Mrs. I...sebab mengikut laporan penyiasatan yg di lakukan oleh Nurul,
rupa2nya Mrs. I tek baruk lekak operate mata...thats why nya perlu pake cermin mata gelap...
huhu we are so very sorry Mrs I koz laughing at you...ehehehhe

owh ada JUSTIN BIEBER keja ngn kmk org di ctok koh....
hahah pelanduk duak serupa jak...
tapi urg ctok gelarnya JUSTIN BEBEK..
sebab nya x kelakar...diammmm jak...
heheheh
nya praktikal di ctok huhu....

astagafighullah..
x maok netak  n nganok urg agik eh...
oklah tata..take k...

7 comments:

miss Fida said...

ahahaha..kmk yg blur semakin BLURRRRRR bukan nya semakin TERANG!!!! lawak ewh..mek search kat google dr tdik gney upa spek nya tapi sik jumpa...huhuhu

wa kaljis said...

Tulah keja ktkorg netak org kekekekee (ku pun gik tetak :P)..

AmirFX said...

Lenkali ktk eksen2 nangga matahari.. haha...

ztie said...

terasa ndah kmk!yerdeh sekdalah.. Tp kmk da g keja k cemin mata gelap. Sebab for a few months maata yang lepas operate or laser mmg sik ble expose dgn cahaya sayang. Ehehe...
Ingin juak mek nk tauk cmne upa cemin nyaya koh

RaMa-RaMa Fareeza said...

@Nurul kmk encarik juak xda nemu yang seratus peratus sama...hampir2 sama jak ditemu mek hehehe

wa kaljis: x niat pun kmk duak nak netak org koh...tp nya lucu glak...

amirFX: lekak Mrs. I ngata SO TERANG nak...nangga juak lah kmk duak tek alam sekeliling heheh...

Ztie: jangn terasa indah..heheh kmk org x terniat pun nak netak nya...tp apalah salah nya berterus terang madah nya lekak operate...tp nya berdolak dalik last2 madah SO TERANG...heheh maka baruk dtg dr tempt x terang...pasya nya make cermin mata itam yang lucu nendak mikin asa nak tetak...hahhahahha..astagafighullah ala'zim

ztie said...

yahh..nganok gik! tulah! keh2.. supan nya kali.

RaMa-RaMa Fareeza said...

hahhaha maaf...pastok kmk molah entry sopan2 hehehe