::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Monday, December 27, 2010

::: Azam :::


Salam bersiaran semua....
dalam beberapa hari lagik kita kan meninggalkan Tahun 2010...
n kita akan menyambut Tahun 2011...
seperti kelaziman kita semua akan start menggariskan beberapa azam untuk "coba" dilangsaikan pada tahun baru...
Jujur aku katakan..beberapa tahun kebelakangn tok aku xda menggariskan azam utk tahun baru...
tapi Tahun 2011 aku maok berazam....
Azam-azamku adalah seperti berikut:

1) Sy mahu bersungguh2x dalam melakukan sesuatu perkara waima sekecil2x perkara haruslah dilakukan dgn tekun....sbgai cth; sembahyang dgn tekun...berdoa dgn tekun...bekerja dgn tekun....mengemas rumah dgn tekun....berblogging dengan tekun...membaca dengan tekun dan bermacm2 lagi....semuanya dengn bersungguh2

2) saya mahu follow and enjoy the flow..waima perkara2 & situasi2 tersebut amat menyesakkan tapi saya akan endure the flow itu dengan lebih tabah and ada senyuman....

3) saya mahu menjaga kereta merah kecil ku itu..dengan bersungguh 2x agar nya dapat menemani hidup ku sampe habis bayar (ada 7 tahun lagik)....so after that keta kecil itu milik ku sepenuhnya...(*x maok memanjangkan hutang)

4) saya mahu menabung bersungguh2 n setakat yang termampu bg tujuan masa depan....

5)saya mahu mencari pekerjaan baru dengn bersungguh 2x samping menjalankan kerja yg sedia ada dengan tekun

6) saya mahu (K**EN)...tapi itu perkara saya hanya follow the flow sahaja kerana diriku bukan seorang laki2....(* xmaok lah digelar perigi cari timba..hehehe..)walopun soalan cepu emas itu...amat menyesakkan nafas ku....

7) saya mahu meredah hidup ini dengan lebih tabah dengn bersunguh2 seperti yg tertera di "title blog ku ini"

so ya jaklah azam ku utk tahun depan...
so apa azam ktk org?...

oklah tata n take semua....

owh lupak cgek gik azam...saya mahu mengurangkan berat badan sebanyak 3 KG

Selamat Tahun Baru 2011 semua...

21 comments:

fLo said...

haaaaaa...one of azam mek kumpol duit pake kawen...hehehe..
nok lain stil d pikirkan gk..

RaMa-RaMa Fareeza said...

hehe betul2..kmkpun nak ngumpol duit juak..utk K*wen n unforeseen things juak hehe

BSI-BSR-VIVIAN said...

no.6 ya lok..hahahah amin...

kmk mok kumpul duit juak..mok kwen..sikmok boros gik.huhu

RaMa-RaMa Fareeza said...

BSI: amin..hehhehe..kmkpun kmk nak ngumpol duit n mun dapat x maok boros juak waima boros membeli sekecil2 benda seperti bulu mata pelesu pasya x pake benar...hahhaah

miss Fida said...

semoga segala azam mu tercapai wahai "PArtner"..amin

RaMa-RaMa Fareeza said...

Thankx Partner... AMIN

Khairul Antasha said...

kmk mok naitkan berat bdn kmk 6kg..susah ada jak..

semoga cepat2 kawen..

RaMa-RaMa Fareeza said...

KhairulAntasha: hehe boh ktk gago nait..kelak bila tiba masanya berisik juak badan..hehhe...thankx..Amin...

ztie said...

kamek nak nurun berat mek sekilo pun ssh koh. Cmne tok? Hahaha mek mok nikah. Juh kita nikah rami2 hahahaha

RaMa-RaMa Fareeza said...

Ztie: hahha juh diet "setakat termampu" heheh....juhlah kita kawen rami2..mun kmk tok laki nang dah kawen kmk hehhe....tapi kmk tok kanak2 perempuan....yalah x tauk bila gik nak kawen tok..hehe...

Kembhoja said...

wahseyyyy

best eh.. ada azam indah tok. i like. hehehe.. tapi kamek suka nak dibah sekali bah...

RaMa-RaMa Fareeza said...

Kak kembhoja: kmk asa azam last sekali ya most perempuan mesti azam benda yang sama ya koh hehe

Kembhoja said...

cik rerama.

hahaha... kamek pun sama juak sebenarnya. One of my azam is to kurangkan skit berat badan...

nak madah dengan mr. Hubby untuk motivation macam... sekilo hilang, seratus ringgit kah? hehehe... tapi dalam mimpi jak la...

caiyok2 aaa.. sama2 la kt tok nak berkurangan berat badan. :)

RaMa-RaMa Fareeza said...

baguz juak motivation ya kak..hehhe...aok sama2 kita ngurang berat badan..even slow but at least da azam..n usaha..heheh

AmirFX said...

Nama blog ktk tok kmk teringat ngan lagu zaman dolok... Mmmm... Bunyi cemtok, "jangan tunggu lama2 nanti lama2 dia d ambil orang"... haha... Seirama nak?!

Kamelia said...

heheheh sgt2222 suka article ni.. sy pn nak nabung, nak kurang lagi berat bdn ngn nak cr kerja baru:):)

RaMa-RaMa Fareeza said...

amirFx: seirama lah juak...hahha tapi lagu ya baguz k tuju ngn urg laki...hehhehe

fettie: jum sama2 menabung dengan tekun n kurang kan berat badan dgn tekun....

Amni said...

tolong.. kamek mok nait 6 kg... huhu...

nak kumpul duit k beli rumah... wahhhh... azam tok... =P

RaMa-RaMa Fareeza said...

Amni: hehhe cboh gago nait..kmk yakin seiring usia mesti badan kita akan berisik juak...lak bila dah nait susah nak turun kelak..hehhe..owh kmkpun maok beli umah juak but bila kah itu....eh eh lalu imagine..bayangkan satu perumahan ya adalah blogger...heheh kamboh lalu.."taman blogger tegar"..

Faizal n Fashitah said...

Slamat nyambut taun baru. Azam mek taun baru tok mok menabong rah KFC ngan MCD jak hehehe...

RaMa-RaMa Fareeza said...

F n F: selamat tahun baru juak..hehhe baguz juak nabung kat sia...murni bah...hehhe