::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Saturday, January 29, 2011

::: Manisnya si tanjung lagik :::

Salam bersiaran semua....
happee friday...
tika tok aku sedang update claim sambil pening2 lalat sikit sambil menahan ngantok....
maseh kepak sehhh...
belum habis lagik kepaknya....

last wednesday...
aku and cik nurul...terbang ke T. Manis....
excited bangat sebb sik pernah sampe...nang x kalak....

setibanya kmk org di epot T. Manis....
kmk org dijemput oleh client kmk orang.....
cdak sangat bait....and aku sangat2 surprise sebab jarang aku jumpa client yang sebait cdak...transportation, breakfast and lunch kmk org disediakan....
siap suruh mek orang tinggal denganya since that aku n nurul perempuan.....
tapi kmk duak menolak sebb penginapan hotel dah di booked...
alhamdulillah...b4 pukul 12....kerja mek org dah selesai...

yessss masa untuk berfoya2.....
client pun hantar kmk orang ke hotel satu2nya (the one and only) di T. Manis
iaitu Hotel Metro Manis...

sesampai  jak di hotel....
makcik kat kaunter ya fire aku sebb x notify nya lagik sekali maok datang.....
huhu tapi kamek orang dah tempah awal and dah kompom time ya...
tapi xpalah abaikan jaklah....
so kmk org xda bilit....
kenak tunggu org check out iaitu di waktu petangnya....
then jalan2 sambil bergamba-gambi di sekitarnya......heheh
depan hotel ada kedai urut....
depan bangunannya ada...
bangunan kuning @ka jeti tempat express boat....ada tempat makan and ada orang jual perabot juak sikit2......


Cik Nurul @ka Paris Hilton Tanjung Manis....Just kidding Nurul...heheh

Feeling2 Duta Alam Sekitar..*Stop verangan please...*
 masa berfoya2 sekitar sia......
tiba2 sebuah express boat yang baruk datang dari sarikei tiba...

sarikei...sarikei....sarikei....
laung orang tua ya....
lalu proses interview pun bermula....
so drpd pakcik ya....
nya madah..perjalanan ke sarikei melalui express boat tok ialah 1 jam...
then...tambang pulak RM10....
Then nya madah setiap jam memang ada boat express akan ulang alik dari sarikei ke T. manis....
lalulah aku n Nurul kejeron nak pegi.....


tauk x....aku tengah period pain time ya..hadoyaiiiii...kotan ati nak berjalan ku redah and tahan jak hehee.....


Ahernya...kami menjejak kan kaki juak ke Sarikei....
mek duak asa mcm masuk lam Amazing Race jak...hehhe...
pusin sana pusin sini di bawah sinar matahari terik....panasss bangat... 

Ikan Lumek salei

Last2 kmk duak berjaya merembat Sesar unjur & Ikan Lumek Salei....
and sik lupak juak ubat gigi colgate yg diborong oleh saya dan cik nurul sebanyak sekotak di Pasar Borong Sarikei....
*kmk duak lupak mbak ubat gigi*





Then pukul 3.30 mcm ya...
kmk duak Nurul pun berangkat balit ke T. Manis...

Sesampai jak d T. Manis, kmk duak pun kelaparan...
*Lapar seyh*
Rupa2nya kedey mkan di T. Manis tutup awal...kol 6 lebih dah tutup...berkacoh jak mek orang mengejar masa untuk makan.....


Then malam....xda papa kmk org just rest jak coz esok nak fly balit....


Kesokan paginya, dengan bantuan kakak hotel metro manis, nya telah mendapatkan perkhidmatan van untuk hantar aku n Nurul ke epot....
Bang Wan namanya...


Risik punya risik...
Jiran Cik Vivi @ka BSI rupa2nya......
hehehe....


Oklah mesti boring kan dengar cerita ku...heheh...
gudnite...sesi menghitung biri-biri pun bermula..


*psstt...aku menyambung entry tok yang ku coret this morning...*

4 comments:

fLo said...

yorhh...smpe bertemu jiran vivi hoo...hahahaha...best juak la pat travelling hooo...pat ngga tmpt org...

Faizal n Fashitah said...

Teringin kamek nak gi tanjung manis nun koh. Tapi dalam musin tengkujuh camtok, sik bergelora ka laut time nait ekspress ya hoh?

VIVIAN said...

alahai jiran ku..yerrr..nyaman ikan lumek ya eh..huhuh


New Entry "Jam Fossil Sudah Sampai"

New Entry "Bobo Katarak"

RaMa-RaMa Fareeza said...

Kiko:kecik jak tanjung manis yalah sampe tertemu indah heheheh

F n F: kmk org k Flite..gi serikei k express..oklah steady jak...hehe tpi mun k express dr kuching ke tanjung manis mungkin mabok sikit....4 jam jak....

vivian: nang nyaman heheh