::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Monday, January 17, 2011

::: Khurafat :::

Salam bersiaran semua....
tika tok aku sedang berasa amat boring walhal banyak kerja yang aku patut setelkan....
Ari marek aku and adik2 ku decide maok nangga cita Khurafat...
after nangga MELODI mcm best jak cita ...dengan penonton berteriak2 lalu terpengaruh juak....

then kmk org pun nangga @3:30 pm @Riverside
wallau panggung penuh...
hehe satu perkembangan yang sihat untuk dunia perfileman tempatan....
chewah...
dah dapat tempat duduk segala...akupun terus mengeluarkan beg duit ku pake kaver mata...
hehe belum papa gik aku dah mula2 seram...hehe

komen ku untuk cerita tok:
Cerita tok best..penghujung ceritanya kita akan nangga pengakhiran yang sik dijangka...iaitu sapa yang memulakan tok yang menyebabkan munculnya ganguan makhluk halus...then cerita tok baguz make melatih vokal sebab bnyak babak yang nyuruh terkejut and kecut perut n teriak2 and last sekali tetak2...
tapi teknik penggambaran(video)nya mcm dah dapat duga timing bila hantu ya muncul...hehhe...
aku sik sempat nangga muka hantu ya sebb dah tauk bila nya muncul...then cepat2x aku kaver mata...
tapi maok juak terjerit2.....
nasib panggung wayang ya gelap mun x malu aku...
mcm aku pulak lebih2 menjerit...
hehe
oklah tata and take k...

12 comments:

VIVIAN said...

yah..cedpat nya tok tga eh..kmk maok sik tga ya owh...kmk tga cerita hantu kak limah gik san nyawa tga..hahahahah

RaMa-RaMa Fareeza said...

kmk suka juak nangga cita antu vivi tapi penakutlah hahha...heheh

Kembhoja said...

huahuahua....

yang penakut embak asa berani nangga ceta hantu.. i like dik oiii... sebab akak tok sama juak.. hahahaha....

ceta yang kamek jerak maut nak nangga adalah jangan pandang belakang. ya baruk cam siot jak scary nya tambah dengan sound system yang nang seram gil eh... ndak alah2 terkiak kaung jak sampey laki mek gik datang antu.. ney antu depan ney antu sebelah.. hehehehe....

itu la last nya... and sampey kinek tok sik mauk nya embak kamek nangga wayang ceta hantu agik.. hehehehe... tapi mun Fahrin ahmad berlakon (ada lagik!). sanngup kamek hehehehehe....

Azie_eizA said...

Nang x dinafikan keDAHSYATan crta tok.. kmk nutup mata sepanjang crta arumbulak..

Amni said...

kamek mok nangga.. tapi sikda teman.. + mirul sik soh nangga wayang mun sorang2.. hahaha.. ada hati nak nagga cita antu.. cita antu dalam tv pun dah boleh polah mek cuak.. hahaha

RaMa-RaMa Fareeza said...

kak kembhoja: ktk tok nang super duper kipas susah mati fahrin ahmad lah....heheh..kmk shamsul yusof lah..lak ada hero hensem lain kmk tukar hahah

azie: kmk antu lom kuar kmk dah nutup mata..nang x sempat kmk nangga muka antu ya kmk dah turut sama terkiak kaong hehehe

amni:jumlah ami kita nangga wayang rame2 haha..tpi applicable ujung bulan tapi american paylah hahha (kedekut sekali jak)...hehhe

Faizal n Fashitah said...

Wohhh dah nangga kitak crita ya duhal. Ermm lak la mek mok nangga juak lah. Mudahan jak seram. Mun sik seram, boring la nyawa mek lam panggung lak adehh..

RaMa-RaMa Fareeza said...

F n F: tiba2 kmk asa mun ktk nangga cita ya lalu jadi sik seram hehehe...mesti ktk bukan penakut ya jadi sik seram seriau heheh

Khairul Antasha said...

kmk peminat cita seram..kmk dh nangga beberapa org blogger review psl khurafat tok..mcm best jak.. hrap2 la xkedak cita seram melayu nok lain2 ya..hehehe...

RaMa-RaMa Fareeza said...

khairul..pegi jangn x pegi best cita tok...sedia strepsill lepas nangga cita tok k..hahha

AmirFX said...

Yahhh... Ada gik org review cita tok... Kaktok kmk carik lam torrent cita tok.. Mok nangga lam bilit sorang2.. ADa efect sik.. haha...

RaMa-RaMa Fareeza said...

mir tangga jangn x tang k hehhe