::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Saturday, January 22, 2011

::: Pencinta Alam Sekitar Ke??? :::

Salam bersiaran semua...
tika tok aku tengah bersiaran di rumah...
hehe belum bersiram gik...hehhehe
abaikan perkara tersebut keyh..hehhe

ari marek,
sebaik jak pulang dr kerja....
mak ku pas kan aku satu surat....

Urusan Seri Paduka Baginda
cheng...cheng....
nabez n xcited lah aku tek...
dalam fikiran ku cuma fikir...
mudahan panggilan interview lagik....

godek punya godek...
bukan surat panggilan interview...
tetapi...

Surat penyerahan kad alam sekitar
rupa-rupanya...
kuciwa dalam sik kuciwa...
setelah beberapa bulan aku apply benda tok...baruk sekrang aku nerimak kad tok..

so sekrang secara rasminya aku menjadi ahli kelab/program
Rakan Alam Sekitar Malaysia

chewah...bangga seyh....

maok tauk lebih lanjut tentang Rakan Alam Sekitar Malaysia...
bolehlah berkunjung di laman web di bawah...


Selain ya,
Rakan Alam Sekitar Malaysia pun ada 'Muka-Buku' juak...link nya boleh di klik di bawah...


So kengkawan sekalian...jum kita sama2 join Rakan Alam Sekitar...
Sila klik di bawah untuk Borang keahlian nya secara online



Nelah tauk lepas tok kita boleh sama2 berganding bahu berganding tangan seiring dan sejalan serta senada dan seirama....sama2 menjaga kebersihan dan memelihara keharmonian alam sekitar dengan mengamalkan budaya
environmentally friendly practise untuk kepentingan bersama....
chewah lalu feeling2x jadi duta alam sekitar kedak maya karin eh...

(Lalu megin n berharap, mudahan aku pat kerja kat Jabatan alam sekitar sarawak kelak...hehehe..berangan lagik...)

Ingat x entry aku berkenaan botol plastik?

Sekarang tok aku sedang start balit mengumpul botol2 plastik and tin2 aluminium...
lak udah penuh aku jual hehehe...

Botol plastik..baruk seplastik...
tin aluminium...baruk sikit...
Oklah tata and take k semua...
Save the environment and worldpeace....
Majulah sukan untuk negara...
and jangn bunuh rama2...(melelat pulak)...

Bye....


9 comments:

VIVIAN said...

nang pencinta alam skitar bena lah! hehe

AmirFX said...

Minggu depan ada kempen beli brg terpakai kat area kmk sitok... Area gitak...

RaMa-RaMa Fareeza said...

vivian: sikit2 pencinta bah heheh...

AmirFX:mena....meaning to saya ada org datang area ya ktk bawak jak apa2 benda terpakai n jual cdak beli ka?...(mata duitan betul aku ini)...hehhe

ciK LyndaWawa igUana said...

untuk pa kad ya?

RaMa-RaMa Fareeza said...

cik lynda..kad ya sebgai tanda kita join program rakam alam sekitar...as yang mek tauk lah hehe...

Faizal n Fashitah said...

Aaa.. kad ya dapat k nyucok duit rah ATM sik? hehehe..

RaMa-RaMa Fareeza said...

FnF, mun pat nyucok duit nang best heheh....xpatlah hehe

Kembhoja said...

aikh

best. mun cam ya.. mauk la kamek juak ko. Dapat mek ngajar anak mek juak kelak. :)

RaMa-RaMa Fareeza said...

kak kembhoja:...hehe applylah ne tauk ada benefitnya kelak2...