::: RERAMA'S NOVEL GALLERY :::

Shelfari: Book reviews on your book blog

::: MY CHENTA - CHENTI :::

Daisypath Friendship tickers

Monday, February 14, 2011

::: Tiba - Tiba Rasa Nak... :::


Salam bersiaran semua...
Tika tok saya sedang bekerja dengan tekun sambil menanam kan due date di dalam kepala saya...
owh tidak....saya tidak suka kerja kabut2 tapi apa boleh buat saya redah sajalah....

dalam masa bekerja tiba2 saya rasa maok mamam cheeze choc cake dari secret recipe....
yummmm yummmmm.....
haruss saya zasss ke secret recipe satok petang tok....mun saya maseh rasa nak makanlah..
mungkin saya tok tengh lapar thats why tiba2 rasa nak makan tok....

tiba2 saya teringat sesuatu perkara...
astagafighullah...
jangan ikut macam saya okey...
dolok nak asal bulan posa...
adalah saya mukak laman web secret recipe....McDonald...KFC and bermacam2 lagik laman web makan disurf saya.....
sampe terliur2....tapi saya sik pecah posalah.....
huhuuh shuka2 bah nangga makanan yang menggoda jiwa....
owh tiba2 saya teringat..betapa saya tok kedak perangei nemiak...
pada satu hari tika saya maseh di alam pengajian tinggi...
time ya KFC Cheezy Wedges baruk jak keluar....


time ya bulan Ramadhan....
kawan saya tek xpat posa...bendera merah maroon time ya....
saya pulak posalah....
then nya mintak tolong ngn saya meli cheezy wedges sebab nya malu maok beli sebab nya bertudung...kelak urg pikir nya sik posa pulak.....
then saya pun disuh meli sebab muka saya tok ada cina2 sikit....so pat juak kaver nak.....
then, sebaik jak masok dalam KFC ya....aku digoda dengan aroma yang mengharumkan lagi menyelerakan lagi mengasyikkan.....
Ya Allah nang dugaan time ya......
then sesampe jak aku kat kaunter ya....
cheng cheng...
cheezy wedges bertukar unit.....
dari satu.....bertukar ke 2 unit.....
satu kawan saya...satu lagik untuk sayalah.....

saya pun terus ngajak kawan saya balit.....
sesampe jak di bilit kawan saya.....saya pun minjam kain batik kawan saya...baruk feeling sikit "berbukak puasa"...sebab mun make seluar..peredaran x lancar bah.....hahhaha
*apa nama kau tok eh fariza oi*
kawan saya terpinga2 jak nangga saya....tapi saya x uli....nafsu mengatasi segala2nya.....
*bulan Ramadhan Syaitan diikat*
jadi saya pun "berbuka puasa" dengan lahapnya dengan cheezy wedges buat pertama kalinya....
tepat2 sebelum Zohor aku "berbuka puasa"....

lepas ya xda gine2....nyesal pulak aku...hehhe
okeyh adik2 yg kakak sayangi jangn ikut mcm kakak keyh.....
berdosa "berbuka puasa" tanpa alasan yg munasabah....
renung2kan dan selamat beramal....

8 comments:

VIVIAN said...

bulak ktk nak sik pecah posa..mst masok toilet buka minum aek paip..heheheh

nyaman eh..huhuh mun ada g SR...tapau dgn kmk ah..

RaMa-RaMa Fareeza said...

hahha minum aik paep masa kecik2 dolok ya vivi..okeyh heheh boleh...mun ada pegi key meh tapau jak pake ktk yg makan nya kmk hihihi

wa khairul onggon said...

Haaa.. kantoi ktk hahaha.. owh.. pecah rahsia nya... hahaha... :P

RaMa-RaMa Fareeza said...

hehhehe ya rahsia zaman silam tika muda remaja ya heheh

fLo said...

hahahahahaah~ tok mesti kerja d utm dolok...lom ktk...hahahaha...

RaMa-RaMa Fareeza said...

aok sudah semestinya....di bilit piyah kmk sungkei koh...

Faizal n Fashitah said...

Kamek bok jak makan duak2 ya marek huhuhuh nyaman woOooo hehehe...

RaMa-RaMa Fareeza said...

wah bestnya...kmk dah xda rasa gik dah apa dah sekenyang ular sawa dah tok lepas lunch hehehe